Začala výměna akcií společnosti | SK Slavia Praha
Více

Začala výměna akcií společnosti

V termínu 1. 5. až 30. 6. 2012.

Vážení akcionáři,

řádná valná hromada SK Slavia Praha – fotbal, a.s. (dále jen „společnost“) konaná dne 21. listopadu 2011 (dále jen „valná hromada“) přijala usnesení o snížení základního kapitálu společnosti, a to snížením jmenovité hodnoty listinných akcií a jejich výměnou. Ke snížení základního kapitálu společnosti došlo zápisem do obchodního rejstříku dne 17. února 2012.

V důsledku snížení základního kapitálu Vás žádáme, abyste své akcie za účelem jejich výměny za akcie nižší jmenovité hodnoty předložili společnosti v jejím sídle na adrese U Slavie 1540/2a, Praha 10 – Vršovice, PSČ 100 00, a to ve lhůtě od 1. 5. 2012 do 30. 6. 2012 v těchto termínech: 

Pondělí : 9 až 14 hodin  

Čtvrtek 9 až 14 hodin 

Po předchozí dohodě s kontaktní osobou (paní Jaroslava Šmídová - telefon 233 081 754 nebo smidova@slavia.cz) také v pondělí od 14 do 18 hodin. 

V případě, že se k výměně akcií nedostaví akcionář osobně, je třeba, aby jeho zástupce předložil písemnou plnou moc k odevzdání původních a převzetí nových listinných akcií s nižší jmenovitou hodnotou (úředně ověřený podpis není vyžadován).

Vzhledem k tomu, že představenstvo společnosti zaznamenalo četné dotazy akcionářů, zda je možné si původní akcie zanechat, uvádíme, že to možné není. V souladu s ustanovením § 214 odst. 6 obchodního zákoníku je společnost povinna vrácené listinné akcie zničit.

Akcionáři, který nebude z důvodu ztráty či zničení při výměně akcií schopen předložit původní listinné akcie, budou nové akcie vydány až po té, co předloží usnesení soudu o umoření ztracených nebo zničených akcií.

Pokud jste své akcie ztratil nebo byly zničeny, podejte, prosím, neprodleně návrh na jejich umoření dle ust. § 185i občanského soudního řádu. Příslušným soudem pro umořovací řízení je okresní (resp. obvodní) soud, v jehož obvodu máte trvalé bydliště. Proces umoření akcií trvá minimálně 1 rok.

V případě, že ve lhůtě pro předložení akcií k jejich výměně nedoložíte alespoň návrh na zahájení umořovacího řízení Vašich akcií, bude na Vás pohlíženo jako na akcionáře, který své akcie k výměně nepředložil a Vaše akcie budou postupem podle zákona zneplatněny a prodány ve veřejné dražbě.

Děkujeme za pochopení.

S pozdravem


představenstvo SK Slavia Praha – fotbal, a.s.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články