Do A-týmu se vrací James Dens | SK Slavia Praha
Více

Do A-týmu se vrací James Dens

Brazilský defenzivní záložník či obránce James Dens se vrací do A-týmu Slavie. Po roce a půl trénování s béčkem tak může fotbalista se zkušenostmi z mládežnických reprezentací opět naskočit do zápasu Gambrinus ligy.

PRAHA/EDEN – Brazilský defenzivní záložník či obránce James Dens se vrací do A-týmu Slavie. Po roce a půl trénování s béčkem tak může fotbalista se zkušenostmi z mládežnických reprezentací opět naskočit do zápasu Gambrinus ligy. Ten poslední přitom odehrál pod trenérem Ciprem proti Plzni 5. května 2010.

Po návratu Karla Jarolíma se ale Dens odmítl k týmu připojit. „Měl jsem strach,“ přiznává Brazilec zpětně. „Naběhlá žíla na spánku trenéra Jarolíma mě v noci budila ze spaní. Bál jsem se přijít na stadion.“

Dense se tehdy ale zželelo novému trenérovi B-týmu Pavlu Řehákovi, který hráče nechal alespoň trénovat s rezervním mužstvem a navzdory svému přátelství s Karlem Jarolímem trenérovi „áčka“ nic neprozradil.

„Trenér Řehák mi slíbil, že se moje situace urovná,“ vypráví Dens. „Potom ale odešel, trenéři se střídali a na mě se zapomnělo. Neodvažoval jsem se přijít na zápasy A-týmu, tak jsem vždy jen poslouchal atmosféru z betonového ochozu u tréninkového hřiště a snil o návratu. Sílu mi dodávalo čtení diskusí na webu Slavie. Viděl jsem, že na mě spoustu slávistů nezapomnělo.“

„Až letos jsem si všiml toho, že se skandování fanoušků změnilo. Tomu, co ke mně doléhá z tribun stadionu ale nebylo dobře rozumět, po několika zápasech jsem si dokonce vzal na pomoc česko-portugalský ornitologický slovník, pokřiky jsem ale stále nechápal. Jedno jsem ale věděl jistě, jméno trenéra Jarolíma nezaznělo ani jednou,“ popisuje Dens své pocity z probíhající sezóny.

„A když se pak z ničeho nic skandování opět úplně změnilo, podlehl jsem zvědavosti a konečně překonal svůj strach. Tajně jsem během zápasu se Spartou pronikl na stadion a zpoza reklamních panelů pohlédl na střídačku domácích. Srdce se mi při tom zastavilo. Místo přísného pohledu trenéra Jarolíma na mě hleděly chápavé a vlídné oči mladého muže. Stále plný nedůvěry jsem se třesoucím hlasem zeptal jednoho z pořadatelů. Ten mi řekl, že ten mladík, Martin Poustka, je teď trenérem Slavie,“ vylíčil Dens svůj dramatický příběh reportérům slavia.cz.

„Pak už šlo vše ráz na ráz. Trenér Poustka mě přivítal s otevřenou náručí a já se mohl zapojit do tréninků áčka. Moc se těším na zápas v Olomouci, rok a půl jsem nabíral kondici a teď to mohu zúročit na hřišti.“

„Musím poděkovat všem fanouškům, kteří na mě nezapomněli,“ zakončil Dens své vyprávění. „Po celou dobu jsem sledoval diskuse na slavia.cz a jsem strašně rád, že tolik fanoušků věřilo v můj návrat do A-mužstva.“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články