Z Českých Budějovic jede Slavia bez bodu | SK Slavia Praha
Více

Z Českých Budějovic jede Slavia bez bodu

Slavia si body ze Střeleckého ostrova neveze, a to přesto, že byla po celý první poločas jasně lepším mužstvem. V nadějně rozehraném zápase inkasovali sešívaní tři minuty před koncem řádné hrací doby.

ČESKÉ BUDĚJOVICE/STŘELECKÝ OSTROV – Slavia si body ze Střeleckého ostrova neveze, a to přesto, že byla po většinu zápasu jasně lepším mužstvem. V nadějně rozehraném zápase inkasovali sešívaní tři minuty před koncem řádné hrací doby.

Domácí Dynamo zahrozilo hned v úvodu zápasu, Sandro se octl na levé straně sám před Berkovcem, náš gólman ale jeho pokus skvěle vyrazil. Poradil si i s následnou Klesovou dorážkou, domácí hráč byl ale v ofsajdu.

Tím si však českobudějovičtí na dlouhé minuty vystříleli všechen prach a až do konce první půle byla lepším týmem Slavia. Ve 23. minutě se hezkou akcí ukázal Böhm, když z levé strany prošel přes Krajčíka a Řepku až do vápna a jeho střelu musel likvidovat gólman Daněk. O deset minut později pálil po Nitrianského centru k tyči Vlček, Daněk dokázal míč nohou vyrazit.

Tři minuty před koncem půle se ve své první šanci octl budějovický Klesa, z malého vápna ale stejně jako v úvodu druhé půle přestřelil. Ve druhém poločase pak fanoušci čekali na větší příležitost až do 68. minuty. Po Krajčíkově průniku se k odraženému míči dostal opět Klesa, svou střelu po zemi ale poslal jen do Berkovcových rukavic. O minutu později se slávisté rozčilovali po souboji Řepky se střídajícím Pospěchem ve vápně, penaltu ale sudí neodpískal.

Pospěch se ale ve své největší šanci octl až v 85. minutě, když si naběhl do vápna na Trubilův centr. Jeho první tvrdou ránu zblokovala obrana, ještě lépe vypadající dorážku pak chytil gólman Daněk.

O dvě minuty později přišla pro všechny slávisty studená sprcha. Hudson se protáhl po pravé straně až k vápnu a naservíroval míč zpětnou přihrávkou Javorkovi. Tomu sice střela z voleje vůbec nesedla, míč z jeho kopačky ale přeloboval obránce i gólmana Berkovce a zapadl do sítě. 1:0.

Závěrečný tlak Slavie přišel už pozdě, navíc byl rozdroben dvěma střídáními domácích. Ti své vedení udrželi a v tabulce tak sešívané o bod přeskočili.

SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 87. Javorek

Dynamo: Daněk – Krajčík, Řepka, Lengyel, Machovec – Javorek, Rýdel – Sandro, Otepka (90. Riegel), Klesa (73. Hudson) – Řezníček (90. Březinský)

Slavia: Berkovec – Dostál, Cicman, Hubáček, Trubila – Vlček (80. Veselý), Petrák, Jarolím, Milutinović (87. Dembélé), Nitrianský – Böhm (60. Pospěch)

ŽK: Řepka, Otepka – Cicman, Nitrianský.

Diváci: 3 698

Rozhodčí: Příhoda – Jiřík, Pospíšil


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články