Derby žen skončilo nerozhodně | SK Slavia Praha
Více

Derby žen skončilo nerozhodně

Fotbalistky Slavie remizovaly se Spartou 1:1 po gólem Krůzové a Kožárové z penalty. Slávistky udržely nerozhodný stav i v devíti hráčkách.
Fotbalistky Slavie remizovaly se Spartou 1:1 po gólem Krůzové a Kožárové z penalty. Slávistky udržely nerozhodný stav i v devíti hráčkách.

V sestavě Slavie se objevila překvapivě Lucie Voňková, která se dokázala vyléčit. Slávistky nastoupily v kompletní sestavě. Sparta do utkání postavila taky to nejlepší. Do zápasu jsme vstoupili dobře, hráli jsme aktivně a měli více míč na kopačkách. Odměnou byla vedoucí branka Krůzové po přiťuknutí Divišové. Jenže pak začala Sparta více hrát a vytvářela si šance. Slávistky byly pod tlakem, Sparta držela míč a některé příležitosti byly nebezpečné. K vyrovnanání došlo v 35. minutě z penalty, kterou proměnila Kožárová. Na druhé straně málem využila zaváhání hostů Divišová, ale nic z toho nebylo.

Ve druhém poločase nejdříve zahrozila I.Martínková, když orazítkovala břevno. Jenže v dalším průběhu jsme obdrželi dvě červené karty, což zápas znatelně ovlivnilo. Museli jsme tedy hlavně bránit a Sparta měla po celou dobu převahu. Hráčky se semkly a předvedly neuvěřitelně bojovný výkon, Sparta nebyla schopná překonat ani dvojnásobnou přesilovku. Remíza je pro Slavii jako výhra, takže po zápase si vysloužily mohutný potlesk od přítomných diváků.

Slavia - Sparta 1:1 (1:1)
Slavia: Taušová - Beštová (83. Nepokojová), Pincová, Budošová, Králová - Voňková, Pěničková, Odehnalová, Cahynová, Krůzová - Divišová
Sparta: Gazdíková - Mocová, Bertholdová, Sedláčková, Vyštejnová - Bartoňová (59. Ringelová), Pivoňková, I.Martínková, Ondrušová (82. Čulová) - L.Martínková, Kožárová
Branky: 10. Krůzová - 35. Kožárová (pen.)
ŽK: 12. Pěničková, 24. Budošová, 35. Pincová, 47. Voňková, 90. Nepokojová - 64. Voňková
ČK: 60. Budošová, 72. Voňková

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články