Rozhovor se Zbyňkem Pospěchem ve Slávistickém Poločasu | SK Slavia Praha
Více

Rozhovor se Zbyňkem Pospěchem ve Slávistickém Poločasu

Velký rozhovor s útočníkem Zbyňkem Pospěchem najdete v magazínu Slávistický Poločas, který vychází v neděli 22. dubna při zápasu Slavia – Slovácko.

PRAHA/EDEN – Velký rozhovor s útočníkem Zbyňkem Pospěchem najdete v magazínu Slávistický Poločas, který vychází v neděli 22. dubna při zápasu Slavia – Slovácko. Jak Zbyněk prožíval dlouhou pauzu zaviněnou zraněním, o čem diskutoval během zápasu v Budějovicích s Tomášem Řepkou nebo jaké pouto ho pojí s trenérem Martinem Poustkou? Dozvíte se ve Slávistickém Poločasu.

 

„Nemohl jsem běhat, nemohl jsem posilovat. Nemohl jsem cvičit ani břicho, protože ta bolest byla cítit při každém pohybu, už jenom vstávání z postele bylo hodně nepříjemné,“ popisuje Zbyněk Pospěch svoje zranění. „Dva a půl měsíce jsem chodil do Střešovic na rehabilitaci a čekal jsem, až se budu moct s kluky zapojit do tréninku. Tři měsíce strávené doma jsou frustrující. A taky je to nuda,“ přiznal slávistický útočník.

 

A Tomáš Řepka? „Já Tomáše samozřejmě znám. Působili jsme spolu ve Spartě, seděli jsme v jedné kabině, dokonce vedle sebe. „Dá se s ním normálně bavit, ale na hřišti je to magor. V zápase se dostane do transu, ve kterém nezná bratra. Lidi potom vidí tohle. Občas to přežene, jeho zákroky jsou potom na posouzení rozhodčího,“ prozradil Pospěch svůj pohled na exsparťanského obránce.

 

Nechá se Zbyněk v podobných zápasech vyhecovat? „Abych pravdu řekl, většinou jsem kliďas, ale některé zápasy jsou hodně vyhecované. Když se zápas zvrtne a když už do sebe kopeme, umím taky šlápnout. Většinou to ale nedělám, protože to často dopadne špatně,“ říká Pospěch v rozhovoru pro magazín Slávistický Poločas.

 

Dále si v Poločasu budete moci přečíst další díl seriálu Pohled do historie, který fanoušky tentokrát zavede do osmdesátých let, hodnocení utkání v Českých Budějovicích pohledem Martina Poustky a Milana Nitrianského nebo medailonek čerstvého padesátníka Jiřího Jeslínka. Představíme vám také projekt patronů mládežnických týmů z řad hráčů A-týmu. Ti se aktivně zapojují do tréninků jim „svěřených“ týmů.


Patronem utkání se Slováckem je herec Ondřej Pavelka. „Na Slavii jsem vždycky chodil a chodit budu,“ říká člen činohry Národního divadla.


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články