Patronem nedělního utkání se Slováckem je herec Ondřej Pavelka | SK Slavia Praha
Více

Patronem nedělního utkání se Slováckem je herec Ondřej Pavelka

I přesto, že herec a patron nedělního utkání se Slováckem Ondřej Pavelka není původem z Prahy, cestu ke Slavii a na Slavii si našel.

PRAHA/EDEN - I přesto, že herec a patron nedělního utkání se Slováckem Ondřej Pavelka není původem z Prahy, cestu ke Slavii a na Slavii si našel. „Já jsem jako malý kluk jezdil do Prahy, kde jsme měli bratrance. Oba byli slávisti, takže já to po nich zdědil. V Evropě se mi vždy líbila Benfica Lisabon, měl jsem rád Eusébia, už nevím proč. Ale z českých klubů jsem vždycky fandil a fandit budu jen Slavii,“ má naprosto jasno Ondřej Pavelka.

„Chodím často na fotbal, ale moje profese je časově náročná. Ale když můžu, tak na Slavii chodím a chodit budu,“ pokračoval pravidelný návštěvník Edenu Ondřej Pavelka.

Přemýšlení nad nejhezčím momentem se Slavií Ondřejovi Pavelkovi trvalo velmi krátkou chvíli. „Nejhezčí zážitky se Slavií jsou ty, když se porazí Sparta, o tom není potřeba diskutovat,“ neváhá ani vteřinu herec, který sám několik let fotbal hrál. „Občas ho hraji i dnes, ale spíše po tělocvičnách nebo u nás na chalupě. Jako kluk jsem fotbal hrál, byl jsem pravým záložníkem s číslem sedm. To je krásné číslo,“ vrátil se s úsměvem do dětství Ondřej Pavelka, který se také rozhodl Slavii popřát ke 120. narozeninám.

„Slavii bych popřál, aby si opět za nedlouho zahrála v Lize mistrů. Vím, že se to stane, protože jsem trošku věštec,“ nahlédl do budoucna protagonista Národního divadla. 

Herec, dabér a scénárista Ondřej Pavelka se narodil 10. září 1955 v Novém Jičíně. Studia už však prožíval v Praze, a to konkrétně na DAMU. Postupně působil v divadlech Na okraji, Na zábradlí a od roku 1993 je členem činohry Národního divadla. Mimo divadla hrál také ve filmech, a to například Výchova dívek v Čechách, Skalpel, prosím! nebo Co je vám, doktore?.  V současnosti se Pavelka věnuje také seriálové tvorbě – je jednou z hvězd seriálu TV Nova Ulice. Učí také na DAMU. Jeho partnerkou je Sabina Králová, se kterou má syna Matyáše.

 
 

 


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články