Juniorka přejela Votice 6:1 (FOTO) | SK Slavia Praha
Více

Juniorka přejela Votice 6:1 (FOTO)

<p> + OHLASY Sl&aacute;vistick&aacute; juniorka si udělala př&iacute;jemn&eacute; dopoledne. Na strahovsk&eacute;m stadionu Př&aacute;telstv&iacute; totiž přejela Votice 6:1.</p>

PRAHA/STRAHOV - Za krásného jarního počasí přivítala na Strahově slávistická juniorka Votice. Radost z krásného počasí byla po osmi minutách ještě umocněna, když Jaromír Zmrhal poslal tým Michala Petrouše do vedení.

Slávisté nepolevovali, diktovali tempo hry a tlačili se před bránu soupeře. Další branka přišla po půlhodině hry, po faulu na Jirku Vondráčka se totiž pískala penalta. Pokutový kop v poklidu proměnil navrátilec Petr Mareš. Prakticky minutu nato kapitán Mikula po individuální akci nastřelil levou nohou břevno.

A za další minutu byl rozdíl už tříbrankový. Mareš poslal ze standardky pěkný centr přímo na hlavu Brůžka, který přesnou hlavičkou navýšil slávistické vedení. Jediné ohrožení brankáře Maliny přišlo pět minut před přestávkou, kdy hostující Walter pálil zpoza vápna nad branku.

Ani ve druhé půli se na branku nečekalo dlouho. Jakub Šimkovský našel dlouhým vhazováním ve vápně Vondráčka, který vystřihl krásné polonůžky a míč zapadl přesně do šibenice. V 64. minutě se za obranou objevil Voráček a jeho jemný pokus skončil na tyči. 

Za šest minut se už Martin Voráček radoval z gólu. Po levé straně se protáhl Zmrhal a našel slávistického útočníka před brankou, pro kterého už nebyl problém míč doklepnout do sítě.

Devět minut před koncem se ke gólu dostali přeci jen také hosté. Po sérii hlaviček ve vápně Slavie korigoval stav bývalý prvoligový útočník Michal Polodna. Poslední slovo měl ale opět brankostroj jménem Slavia. Na konci akce byl střídající Jakub Zámečník a uzavřel na 6:1.

 

Slavia B - Marila Votice 6:1 (3:0)

Branky: 8. Zmrhal, 34. Mareš z pen., 36. Brůžek, 55. Vondráček, 70. Voráček, 90. Zámečník - 81. Polodna

Slavia B: Malina - Šimkovský, Brůžek, Mráz - Mareš - Mikula, Zmrhal (87. Bazal), Malchárek - Peréz, Voráček (78. Zámečník), Vondráček.

 

Trenér Petrouš: Hra se třemi obránci? Zatím jen plusy

Trenér Petrouš byl s utkáním spokojený. „Jsem velmi rád za výsledek, Votice jsou totiž po nás jeden z nejofenzivnějších celků, zároveň je zdobí i slušná obrana. Jsem nadmíru spokojený, vyšel nám začátek, rychle jsme vstřelili gól,“ vrátil se trenér Michal Petrouš k úvodu zápasu.

 

„Ale i přesto, že jsme vedli, byly Votice nebezpečné. Za stavu 2:0 měli hosté také smůlu, kdyby snížili na 1:2, zápas mohl skončit jinak. Jejich tým má sílu a každá naše chyba mohla být potrestána. Na druhou stranu myslím, že po herní stránce bylo na co koukat,“ připomněl Michal Petrouš celkem třikrát nastřelenou brankovou konstrukci z kopaček jeho svěřenců.

Trenér Petrouš v posledních zápase dává přednost rozestavení se třemi obránci. „Většinou to platí pouze pří prvním hvizdu rozhodčího. Šli jsme do toho proto, že jsme chtěli využít více hráčů do presingu,“ vysvětlil Michal Petrouš s tím, že dává přednost systému, kdy ve stejném rozestavení hraje áčko, béčko i dorost. „Já jsem pro, aby všichni hráli stejně. Musíme ale postavit tým také podle toho, jaké máme k dispozici typologické hráče.  Protože máme výborné kraje, chtěli jsme toho využít,“ pokračoval Michal Petrouš.

„Záleží také na tom, jak se kluci pohybují v zápase. Návyky, které hráči mají, se nemění. Poslední zápasy ukázaly, že to přineslo velké plusy,“ vrací se k rozestavení Michal Petrouš, který využil také Petra Mareše nebo poprvé v soutěžním utkání na lavičce dorostence Nikolase Salašoviče.

„Petrův výkon hodnotím velmi pozitivně, na hostování ve Vlašimi hrál defenzivního záložníka. Protože ho hrál dobře, tak jsme postavili právě na tento post. Odehrál skvělý zápas, má výbornou kopací techniku, ve druhé půli mu trochu došla kondice, přeci jen půl roku nehrál zápas,“ chválil Petrouš.

„Nikolas odehrál včera celý zápas za dorost, proto byl na lavičce. Celý zápas odehrál Malchárek, s výkonem jsem velmi spokojený. Jedná se o velmi šikovného levonohého hráče, je to příslib pro Slavii,“ kouká na závěr do budoucna Michal Petrouš.

 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články