Podruhé za sebou 0:1 - Slavia prohrála se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

Podruhé za sebou 0:1 - Slavia prohrála se Slováckem

Slavia podruhé za sebou prohrála 0:1. Po nezdaru v Českých Budějovicích, kde sešívaní inkasovali tři minuty před koncem, dal tentokráte výsledku podobu už první poločas.

PRAHA/EDEN – Slavia podruhé za sebou prohrála 0:1. Po nezdaru v Českých Budějovicích, kde sešívaní inkasovali tři minuty před koncem, dal tentokráte výsledku podobu už první poločas. Hosté vedli od 38. minuty zásluhou Michala Korduly.

 

Do prvních dvou šancí se přitom dostala Slavia. V 10. minutě našel Böhm ve vápně Standu Vlčka, který svou střelou protáhl gólmana Melichárka, vzrušení ale bylo zbytečné, našemu útočníkovi byl odmávaný ofsajd. O dvě minuty později se po Vlčkově centru míč ve vápně odrazil přímo k Milutinovićovi, náš záložník ale z deseti metrů Melichárka nepropálil.

 

První rána přišla pro slávisty v 18. minutě. Při jednom ze soubojů utrpěl Lukáš Jarolím tržnou ránu na koleni a musel střídat, na hřišti ho nahradil Zbyněk Pospěch. Druhá rána mohla přijít deset minut nato, Došek se ale tváří v tvář Čontofalskému neprosadil.

 

Ve 29. minutě mohl sám na našeho gólmana, který na poslední chvíli nahradil zraněného Berkovce, postupovat Hlůpik, těsně před střelou mu ale míč ukopl Ondřej Petrák. O minutu později se na druhé straně snesla Škodova hlavička na břevno.

 

Slovácko si svůj úder nechalo na 38. minutu. Hlůpik našel před bránou zcela volného Kordulu a pro něj nebyl problém prostřelit gólmana Čontofalského. Minutu před půlí mohl vyrovnat Pospěch, hlavou ale zamířil metr vedle.

 

O přestávce byl trenér Poustka nucen sáhnout ke druhému střídání, Róberta Cicmana nahradil Jakub Sudek, který si tak připsal svou ligovou premiéru. Druhou půli začala Slavia krásnou akcí. Böhm našel na levé straně Škodu, který poslal přízemní centr do vápna na Vlčka, Standovi ale chyběl před brankou k míči krok.

 

Slavia měla ve druhé půli převahu, k vyloženým šancím se ale nedostala. Dvakrát gólmana Melichárka prověřil Milutinović, do sítě ale míč ani jednou nezapadl. V 76. minutě se na hřiště po dlouhé pauze dostal Tomáš Frejlach, ani on ale ke vstřelení kýženého gólu nepřispěl. V největší šanci Slavie byl v 89. minutě Škoda, jeho hlavičku ale Melichárek vyrazil na roh.

 

I po 26 zápasech tak Slavia zůstane na 12. místě tabulky, v příštím kole jedou sešívaní na půdu mistrovské Plzně.

 


 

SK Slavia Praha – 1.FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 38. Kordula

Slavia: Čontofalský – Dostál, Petrák, Hubáček, Cicman (46. Sudek) – Dembélé (76. Frejlach) – Vlček, Jarolím (18. Pospěch), Milutinović, Böhm – Škoda

Slovácko: Melichárek – Reinberk, Košút, Trousil (87. Pavelka), Kubáň – Daníček Hlůpik (90. Čtvrtníček), Kordula, Volešák (82. Mezlík) – Ondřejka, Došek

ŽK: Dembélé – Trousil, Ondřejka, Melichárek

Diváci: 4 622

Rozhodčí: Královec – Wilczek, Kordula

 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články