FOTO: Juniorka remizovala na půdě Horních Měcholup | SK Slavia Praha
Více

FOTO: Juniorka remizovala na půdě Horních Měcholup

Slávistická rezerva remizovala na půdě silných Horních Měcholup 1:1. Sešívaní šli v první půli po pěkné akci do vedení díky brance Vondráčka, po půli srovnal z penalty bývalý hráč West Hamu United Petr Mikolanda.

PRAHA/HORNÍ MĚCHOLUPY - Slávistická rezerva remizovala na půdě silných Horních Měcholup 1:1. Sešívaní šli v první půli po pěkné akci do vedení díky brance Vondráčka, po půli srovnal z penalty bývalý hráč West Hamu United Petr Mikolanda.

Úvodní půle přinesla velmi vyrovnaný fotbal. Po čtvrthodině se do dobré šance dostal Mikolanda, ale jeho hlavička z malého vápna skončila mimo. Ve 25. minutě šli svěřenci trenéra Petrouše do vedení. Mráz vystřelil zpoza vápna, domácí gólman míč vyrazil před sebe, odkud ho za pomoci dobré práce Voráčka poslal do sítě Jiří Vondráček.

Poločas v sestavě odehrál také navrátilec po zranění Tomáš Frejlach, pět minut po vedoucí brance dal o sobě středopolař A týmu vědět pěknou střelou zhruba z 20 metrů, kterou vytáhl gólman na roh. Minutu nato přiťukl Voráček pěkně Perézovi a jeho střela z pravé strany skončila těsně nad.

Skvělá pasáž slávistického týmu vrcholila za další minutu. Petr Mareš poslal z levé strany krásný centr před branku, kde míč ale na zadní tyči ani jeden z dvojice Mikula – Peréz netrefil. Závěrečná pětiminutovka první půle nabídla nejprve nepřesné Mikolandovy nůžky a následně střelu vedle branky z kopačky Peréze.

Do druhé půle nastoupil místo Frejlacha dorostenec Robert Hrubý a společně s Mikulou hlídal střed hřiště. Tam se kapitán Jan Mikula přesunul po střídání Petra Mareše v první půli, záložník Slavie si totiž přivodil výron kotníku.

 V úvodu první půle předvedl parádní zákrok Patrik Malina po přímém kopu domácích, za které odehrál celý zápas Luboš Tusjak. Měcholupy jsou totiž farmou ligového Žižkova. Vyrovnání přišlo v 70. minutě, kdy penaltu proměnil Petr Mikolanda.

V závěru se snažili domácí o obrat, rozhodčí zápasu poměrně často nařizoval standardní situace. Ale žádný centr a potažmo v úplném závěru nebezpečná hlavička dalšího exligového hráče Pavla Besty se neujala. Podobně pak skončili slávisté po nadějném protiútoku, který vedl Robert Hrubý a týmy rozešly smírně 1:1.

Horní Měcholupy - Slavia B 1:1 (0:1)

Branky: 70. Mikolanda (pen.) - 24. Vondráček

Slavia B: Malina - Šimkovský, Brůžek, Mráz - Mikula, Peréz (64. Hell), Mareš (35. Zámečník), Frejlach (46. Hrubý), Smolák - Voráček, Vondráček.


Trenér Petrouš: Kluci to urvali vůlí

„Nehráli jsme v ideálním složení, proto je pro mne bod vítězstvím. Ve druhé půli vytvořili rozhodčí soupeři poměrně dost standardních situací, kdyby tomu tak nebylo, mohli jsme i vyhrát. Nejde ale o to, jestli jsme získali tři body, nehráli jsme špatně, i když ve druhé půli jsme byli pod tlakem,“ vrátil se na začátku svého hodnocení Michal Petrouš k početné marodce svého týmu nebo trojici hráčů Sudek, Veselý, Paprčiak, která se připravuje s A týmem.

„Nastoupili kluci z dorostu, sestava nebyla ustálená. Jsem rád, že kluci zápas urvali vůlí. Byl to pro ně hodně těžký zápas. Soupeř má ve svém kádru hodně bývalých ligových hráčů, což bylo znát hlavně  v soubojích,“ pokračoval kouč Michal Petrouš.

A jak byl trenér spokojen s dorostenci Hrubým a Zámečníkem? „Robert Hrubý je ročník 94, měl by být ještě v dorostu. Je to konstruktivní fotbalista, výš by se měl posunout až za rok. Se Zámečníkem počítám na červnový turnaj v Itálii,“ připomněl na závěr kouč Petrouš turnaj v Itálii, kterého se v červnu juniorka zúčastní, a brzy o něm přineseme informace.



Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články