Nitrianský a Petrák zařídili výhru. Slavia - Teplice 2:0 | SK Slavia Praha
Více

Nitrianský a Petrák zařídili výhru. Slavia - Teplice 2:0

<p> Slavia dok&aacute;zala v dohr&aacute;vce 7. kola porazit Teplice a posunula se na sedm&eacute; m&iacute;sto tabulky.</p>

Ondřej Petrák druhým gólem pečetil výhru Slavie. Foto: Martin Malý.

PRAHA/EDEN – Slavia dlouho dobývala branku teplických, v druhé půli dokonce po vyloučení Lukáše proti deseti hráčům, ale dlouho se zdálo, že utkání skončí bez branek, stejně jako v minulém kole v Liberci. Až díky zásahům Nitrianského a Petráka v poslední čtvrthodince se mohli sešívaní radovat z výhry 2:0.

První půle přinesla podobný obrázek jako zápas v Liberci. Slavia útočila, byla lepším týmem, ale žádnou branku ze své aktivity nevytěžila. V největší šanci zamířil míč z Kiselovy paty těsně vedle tyče.

Ve čtvrté minutě se k první šanci zápasu dostala Slavia. Tusjak se skvěle uvolnil u levého rohového praporku, nacentroval do vápna a Grigar míč jen vyrazil před sebe, na dorážku pak jen těsně nedosáhl Honza Vošahlík. Stejný hráč si o pár minut později nabíhal na Zmrhalovu kolmici, míč mu ale na poslední chvíli ukradl hostující kapitán Lukáš.

Největší šance první půle přišla ve 32. minutě. Juhar vybojoval míč na půlce soupeře a prudce nacentroval do vápna, kde Kisel v souboji tečoval míč patičkou jen těsně vedle branky Teplic. Chvíli nato poslal Kerič v jediné teplické šanci první půle míč hlavou vedle Čontofalského brány.

Poslední šancí první půle byla Juharova dělovka ze třiceti metrů, kterou musel Grigar krotit nadvakrát.

Druhá půle přinesla vyrovnanější fotbal do 61. minuty. To si Milan Škoda těsně před vápnem hostů obhodil teplického kapitána Lukáše, ten ho fauloval, viděl červenou kartu a Slavia začala obléhání branky hájené deseti muži.

Od té doby šance střídala šanci. V 68. minutě hlavičkoval Kisel po Juharově centru těsně nad, o minutu později obdobně zakončoval Milan Škoda. V 71. minutě se Mičola prosmýkl na levé straně a po jeho centru mířil těsně nad Kisel, po Zmrhalově obloučku pak nesedlo zakončení Vošahlíkovi.

Teplice ale dokázaly zahrozit i v deseti a hlavně při šanci střídajícího Mahmutoviče všem slávistům hodně zatrnulo, pak už ale přišla jenom sešívaná radost. V 77. minutě nacentroval z levé strany Juhar, tečovaný míč se dostal na malé vápno k Nitrianskému a ten konečně prolomil střeleckou smůlu červenobílých.

V 81. minutě pak vedení Slavie pojistil Ondřej Petrák. Po ose Mičola – Zmrhal – Kisel se míč dostal až k našemu defenzivnímu záložníkovi a ten přesnou střelou k pravé tyči zaznamenal svůj premiérový ligový zásah.

Slavia tak zvítězila v dohrávce 7. kola nad Teplicemi 2:0 a v tabulce Gambrinus ligy se posunula na sedmé místo. Bod ztrácí na duo Liberec – Jihlava, dva body pak na čtvrtou Sigmu Olomouc.

SK Slavia Praha – FK Teplice 2:0 (0:0)

Branky: 77. Nitrianský, 81. Petrák

Slavia: Čontofalský – Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar – Petrák – Vošahlík (86. Koreš), Zmrhal, Tusjak (59. Mičola) – Kisel (89. Jarolím) – Škoda

Teplice: Grigar – Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa – Vůch, Jarolím (67. Vondrášek), Ljevakovič, Podaný – Kerič (69. Mahmutovič), Vachoušek

ŽK: Kisel, Tusjak, Hubáček

ČK: 61. Lukáš

Diváci: 6 304

Rozhodčí: Paták – Pospíšil, Mokrusch

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články