Slavia hrála s Duklou potřetí v řadě bez branek | SK Slavia Praha
Více

Slavia hrála s Duklou potřetí v řadě bez branek

<p> Potřet&iacute; za sebou odehr&aacute;la Slavia s&nbsp;Duklou bezbrankov&yacute; z&aacute;pas. Z&aacute;pas na Julisce skončil 0:0 i přes několik slibn&yacute;ch &scaron;anc&iacute; na obou stran&aacute;ch.</p>

PRAHA/NA JULISCE – Potřetí za sebou odehrála Slavia s Duklou bezbrankový zápas. Zápas na Julisce skončil 0:0 i přes několik slibných šancí na obou stranách. Pozitivní je tak alespoň to, že Sešívaní už ve čtvrtém zápase v řadě nedostali v lize gól, poslední míč skončil v Čontofalského síti ve 4. kole v Mladé Boleslavi.

Svěřenci trenéra Rady vstoupili do utkání aktivněji s cílem navázat na předchozí dobré výkony proti Brnu, v Liberci a s Teplicemi. Poprvé zahrozil tradičně kapitán Karol Kisel, který se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a z levé strany ho napálil těsně nad branku.

Sešívaní diktovali tempo hry a domácí do vážnějších možností nepouštěli. Zhruba v půlce prvního poločasu vytvořili slávisté před brankou domácího brankáře Rady závar. Ke střele z nebezpečné pozice se nejprve nedostal Karol Kisel, po přiťuknutí nezakončil ani Luboš Tusjak.

Několik chvil nato zahrozili také domácí. Hašek našel na zadní tyči osamoceného Bergera, jehož prudký volej mířil vysoko nad branku. Na druhé straně se do velké šance po rohovém kopu prodral Martin Latka, jeho zakončení dopadlo ale stejně jako to Bergerovo.

Nejblíže gólu byli v první půli domácí. Sešívaní chybovali v rozehrávce, míče se tak ujal domácí Přeučil, jehož křižná střela z deseti metrů skončila těsně vedle tyče. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Úvod druhé půle nevyšel Kamilu Čontofalskému, jehož chyba darovala velkou šanci domácím. Kamil se naštěstí stačil do branky vrátit včas, a tak slabou hlavičku Svatonského lapil.

V 68. minutě křičel takřka celý stadion „ruka“. Vypovídá to o dvou věcech, domácí atmosféru měli na Julisce slávisté, a hlavně sudí Drábek neodpískal penaltu po ruce Božice. Chorvatský obránce míč ve vápně přisedl a následně přichytil po šanci Milana Škody.

Necelou čtvrthodinku před koncem se do vápna z levé strany řítil Luboš Tusjak. Přízmení centr našeho mladíka nadělal domácí obraně problémy. Míč si těsně před brankou zpracoval Milan Škoda, ke střele se ale bohužel nedostal.

Souboj Škoda – Božič se opakoval v 82. minutě. Náš útočník se přes velkou a chvílemi možná i nedovolenou snahu Božiče k dlouhému centru Hubáčka  ve vápně nedostal. Slávisté si v závěru vytvořili veliký tlak, přitlačili domácí před jejich branku, ke střeleckým příležitostem to však nevedlo. Kromě pokusu Jaromíra Zmrhala, po kterém jsme kopali rohový kop.

Sešívaní tak potřetí za sebou uhráli na Julisce bezbrankovou remízu a vezou do Edenu bod. Za týden je čeká větší derby – to se Spartou.

 

FK Dukla Praha – SK Slavia Praha 0:0

Dukla: Rada – Hašek, Božič (85. Štětina), Vorel, Vrzal – Berger, Borek, Gedeon, Podrazký (80. Engelmann), Svatonský (69. Pázler) - Přeučil
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar - Petrák - Koreš (55. Mičola), Zmrhal, Tusjak - Kisel (90. Cicman) - Škoda

ŽK: Borek, Štětina – Škoda, Latka, Petrák

Diváci: 4 122

Rozhodčí: Drábek – Wilczek, Nádvorník

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články