Vlastní branka posadila Spartu do sedla, litoval trenér Rada | SK Slavia Praha
Více

Vlastní branka posadila Spartu do sedla, litoval trenér Rada

PRAHA/LETNÁ – Trenéru Petru Radovi se utkání na Spartě nehodnotilo lehce, sešívaní prohráli 1:3, když Spartu nastartovaly individuální chyby naší obrany.
„Do dvacáté minuty jsme Spartu do ničeho nepustili, šanci si nevypracovala. Až vlastní branka ji posadila do sedla,“ litoval Rada nepřesností sešívaných, které stály Slavii lepší výsledek v derby.

„Od zápasu jsme čekali nápor Sparty, takže jsme se na to připravovali. Do dvacáté minuty jsme Spartu do ničeho nepustili. I když měli domácí územní převahu, šanci si nevypracovali,“ popisoval úvod utkání trenér Petr Rada.

„Ve dvacáté minutě bohužel ale přišla vlastní branka a ta Spartu posadila do sedla. Potom jsme inkasovali podruhé, po těch úvodních dvaceti minutách to byl šok,“ pokračoval Rada.

„V kabině jsme si řekli, že se můžeme vrátit do zápasu jedině s tím, že budeme více aktivní a vstřelíme branku. To se nám povedlo hned v úvodu a tím kontaktním gólem na 1:2 jsme Spartu potom znervóznili. My jsme se následně vysouvali víc do útoku, Lafata se dostal do šance a trefil tyč. V závěru jsme se to rozhodli vepředu posílit druhým útočníkem, ale dostali jsme třetí branku, která prakticky rozhodla zápas,“ vrátil se Rada ke druhému poločasu.

„Prohráli jsme 1:3. Dělali jsme si naděje na lepší výsledek, ale Sparta nakonec bere tři body zaslouženě,“ shrnul utkání trenér Rada.

Do utkání na Spartě udělal Petr Rada několik změn oproti předchozím ligovým kolům. „Pro Škodu jsme se rozhodli, protože je rychlostnější typ, derby byl mu mohlo sedět. V první půli vyhrál spoustu hlavičkových soubojů, možná, kdyby byl aktivnější, dostal by se ještě do jedné šance lépe. V posledním domácím zápase se jevil dobře v posledních dvaceti minutách, na které nastoupil, i v týdnu v tréninku.“

„Juhara jsme vyměnili za Rudu Skácela, protože jsme chtěli využít standardní situace a rohové kopy. Samozřejmě příchodem Gecova jsme chtěli vyztužit střed hřiště, věděli jsme, že střed Sparty je velmi silný, je tam Matějovský nebo Vácha,“ dodal trenér informace o změnách v sestavě.

Petr rada se vrátil i k první smolné vlastní brance, která Spartu nastartovala. „Je to smůla pro Davida Hubáčka, protože i s Plzní jsme prohráli 0:1 vlastním gólem. Jsou to chyby, které nás dostanou do nevýhody, ale David to neudělal schválně, jsou to chyby, které vyplynou ze situace. Možná, kdyby byl o krok blíž, nebo kdyby tam byl vyšší Bortel, dopadlo by to jinak. Tyto chyby nám zbytečně berou body a dostáváme se do situací, kdy to musíme následně honit,“ litoval Rada.

„Od utkání s Duklou jsme se soustředili na tento zápas, koncentrace určitě byla, hráči byli stranou a měli klid, aby se na derby připravili. Prohráli jsme a samozřejmě jsme nespokojení. Mohli jsme tu uhrát víc, ale i teď i předešlé zápasy jsme v určitých fázích hráli dobře. Kritika se na nás snesla, že jsme doma neporazili Duklu, a ta v tomto kole vyhrála 5:1. Liga je vyrovnaná,“ zakončil trenér Slavie Petr Rada.

Lavička: Při vší úctě ke Slavii, vyhráli jsme zaslouženě

„Myslím si, že jsme dnes večer vyhráli zaslouženě, při vší úctě ke kvalitě soupeře. Slavia se snažila, hráli bojovně, hodně nám znepříjemnili naši výhru. Ale podle statistik i podle aktivity jsme byli lepší,“ hodnotil výkon obou týmů v derby trenér Sparty
Vítězslav Lavička.

„Rozhodla aktivita. Pokud vezmeme jednotlivé branky, tak ta první šťastná. My se chtěli co nejvíce dostat před branku soupeře průniky nebo centry. Ten druhý gól je zčásti i chyba soupeře, ale potěšilo nás, že jsme dokázali nepříliš rychlou rozehrávku Slavie napadat a vše bylo rychlé, včetně zakončení Kadlece,“ vracel se Lavička ke druhé brance Sparty.

„Slavia hrála na riziko, chtěla vyrovnat, a my naopak hráli na kontry a jeden z nich jsme v závěru proměnili,“ zakončil Lavička.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články