Trenér Petrouš: Zápas jsme měli v režii, ale... | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petrouš: Zápas jsme měli v režii, ale...

Slávistická juniorka vyhrála proti stejně starému týmu Táborska 5:0 Za krásného počasí tak sešívaní využili zaváhání vedoucího Brna, na které teď ztrácí sedm bodů. „Myslím, že jsme zápas měli v režii," komentoval po utkání trenér Petrouš.
„Akorát tam byla taková fáze za stavu 1:0, kdy Karel Hrubeš chytil velkou šanci soupeře. Následně, když jsme vedli 2:0, tak jsme soupeře nechali utéct do tří šancí," zhodnotil utkání trenér Michal Petrouš.

„Kdyby nás soupeř potrestal, tak mohl být výsledek jiný. Když je to 3:0 nebo 4:0, tak už pak soupeř rezignuje. A i v deseti jsme dali jeden gól," připomněl kouč juniorky vynucené odstoupení Viktora Šimečka, který se po zašití rozseknuté hlavy do hry za stavu 4:0 už nevracel.
¨
I přes vysokou výhru našel trenér juniorky ve hře nedostatky. „Myslím si, že hra neměla moc tempo. Nejsem spokojen se způsobem hry, kterým chceme dominovat. Někdy tam náznaky byly, ale míč nešel moc od nohy, bylo tam strašně nepřesností," líčil trenér po pondělním utkání.

„Kluci se musí pořád učit, být zodpovědnější a preciznější. Nejde o výsledek, ale o kluky, aby se zdokonovali. Viděl jsem ještě hodně technických chyb," pokračoval kouč sešívaných, který v sestavě využil z A týmu střelce Hurku se Šimečkem, které doplnil Tusjak. „Předvedli solidní výkon a se všemi jsem maximálně spokojený," pochvaloval si kouč přístup a přínos hráčů áčka.

Hřiště v Sezimově Ústí bylo perfektně připravené. Navíc pro slávisty byla nezvyk i jeho velikost, hrací plocha je totiž mnohem větší než na Xaverově. „Počítali jsme s tím, že by nám to mohlo vyhovovat. Na kombinaci je to dobré. Také počasí přálo, teď už je to o něčem jiném," doplnil trenér Slavie.

V dalším kole by měla juniorka přivítat v derby Spartou. „Pokud se bude hrát, tak se samozřejmě těším. Je to jako u áčka takový vrchol soutěže. Sparta si to po půlroce osahala a bere to teď hodně prestižně. Není to jen o výchově, ale chtěji i vyhrávat. Bude to těžké utkání, moc se na to těšíme," zakončil kouč juniorky Michal Petrouš.

Jelikož původní termín juniorského derby koliduje se zápasem A týmu proti Slovácku, vyjednává se o novém termínu. O něm vás budeme na webu slavia.cz informovat.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články