Slavia U15 druhá na mezinárodním Nike Cupu | SK Slavia Praha
Více

Slavia U15 druhá na mezinárodním Nike Cupu

PRAHA/EDEN – Slavia U15 získala 2. místo na prestižním česko-slovenském Nike Cupu v Praze, když za celý turnaj nedostala ani jeden gól a ve finále podlehla Baníku až po penaltách.
Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Ve dnech 12 - 14.4. 2013 se starší žáci Slávie zúčastnili finálových utkání československého turnaje Nike-cup 2013 v areálu Sparty na pražském Strahově. Za účasti 20 mužstev , se naše mužstvo probojovalo až do samého finále.V celém turnaji podávali hráči poctivý a kvalitní výkon. Kluci neprohráli jediný zápas a dokonce neobdrželi v celém turnaji ani jednu branku.V samotném finále jsme prohráli na pokutové kopy s mužstvem Baníku Ostrava. Penaltový rozstřel je pro naše mužstvo snad prokletí. Za předvedenou hru , herní výkony a vystupování v celém turnaji je klukům třeba poděkovat. Ukázali , že patří v Česku ve svém ročníku k absolutní špičce. Dobrý pocit z turnaje kazí snad jen zranění Dana Turyny.

Turnaje se zúčastnili: D. Toman, R. Přibyl, O. Pek, N. Husenský, F. Vyskočil, D. Souček, P. Bucha, A.Lauricella, D. Turyna, D.Krejdl, O. Žežulka, J. Vejvar, D. Novák, O Sodoma, Š. Havrda, P. Kovařík

Zápasy ve skupině
Slavia - Zlín 2 : 0 ( Krejdl , Sodoma )
Slavia - Slovácko 1 : 0 ( Novák )
Slavia - Sokolov 0 : 0
Slavia - Nitra 3 : 0 ( Žežulka, Bucha , Vejvar )

Čtvrtfinále: České Budějovice – Slavia 0 :1 ( Žežulka )

Semifinále: Trenčín –Slavia 0 : 3 ( Žežulka 2, Pek )

Finále: Slavia – Ostrava 0 : 0 ( penalty 1 : 3 )

Karol Kisel: Výborná reprezentace na hřišti i mimo něj

„Naše umístění hodnotím velice kladně, je to ohromný úspěch a musím kluky pochválit i přesto, že turnaj zakončili v slzách. Prohrát ve finále na penalty hodně mrzí, obzvláště když na turnaji vůbec neinkasovali branku a podávali skvělé výkony a výborně reprezentovali Slavii Praha nejenom na hřišti, ale i mimo hřiště,“ chválil manažer mládeže Karol Kisel úspěšnou reprezentaci Slavie.

„Rád bych jim ještě jednou touto cestou poděkoval, myslím si, že se chovali a hráli skvěle. Jenom škoda, že se jim nepodařilo postoupit na mistrovství Evropy klubů, kam postupoval jenom vítěz. Na penalty byl šťastnější Baník,“ pokračoval Kisel.

„Věřím, že je to pro ně povzbuzení do další práce, když viděli, že na to mají a že jsou schopni předvádět dobrý fotbal na turnaji, na kterém se představilo dvacet nejlepších týmů z Česka a Slovenska. Na turnaji byla velká konkurence, i přesto se dokázali jednoznačně prosadit až do finále,“ vyzdvihl manažer mládeže a kapitán A-týmu Kisel výkon Slavie

„Samozřejmě ve finále asi sehrála svoji roli i únava, kdy nominovaných hráčů mohlo být jenom šestnáct, předtím odehráli tři zápasy ve skupině, následně čtvrtfinále s semifinále, tak v tom posledním zápase už byla na nich znát už únava, ale přesto se snažili být fotbaloví,“ zakončil Karol Kisel.

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články