V pondělí v Edenu se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v Edenu se Slováckem

V zápase 24. kola Gambrinus ligy přivítají fotbalisté Slavie Praha doma v Edenu 1. FC Slovácko.
Zápas se hraje v pondělí 22. dubna, začátek je v 18 hodin.

„Derby se Spartou se nám nepovedlo, opět nás bohužel srazily individuální chyby. Musíme to v domácím prostředí napravit a utkání se Slováckem vyhrát. Více k tomu nemá smysl říkat. Dobrou zprávou je, že už s námi začal trénovat Milan Bortel, kterého z derby vyřadily zdravotní problémy,“ uvedl trenér Slavie
Petr Rada.

Slavia má na svém kontě 27 bodů, 1. FC Slovácko má o tři body méně.

„My se musíme soustředit hlavně sami na sebe a ne na soupeře. Kdybychom si několik zápasů neprohráli sami, tak by se nám všem na tabulku určitě dívalo jinak. Samozřejmě že by Slavia měla být v tabulce mnohem výše, ale sezona ještě nekončí a ve hře je ještě hodně bodů. My se pokusíme jich získat co nejvíce. Rozhodně se necítíme jako tým, který by měl hrát střed tabulky a už vůbec ne o záchranu,“ má jasno Marcel Gecov.

V posledním zápase Slovácko doma podlehlo vedoucí Plzni 0:2. Kromě tří bodů přišel tým z Moravy i o brankáře Milana Heču, který dostal červenou kartu. Trest za žluté karty si bude v utkání se Slavií odpykávat i záložník Jiří Valenta. Navzdory tomu, že v posledních čtyřech zápasech Slovácko nebodovalo, pod trenérem Svatoplukem Habancem se prezentuje útočným fotbalem.

„Věřím, že jejich fotbal by nám mohl vyhovovat. Vždycky se hraje lépe, když je fotbal otevřený a vyrovnaný než když má mužstvo útočit do plných. Ale útočný fotbal asi vyhovuje každému týmu. Samozřejmě i pro diváky je to potom mnohem lepší podívaná,“ uzavřel Marcel Gecov.

V tříbodový zisk věří i Jan Vošahlík, který vstřelil branku v posledních dvou venkovních zápasech – v Teplicích a na Spartě.

„Uděláme pro to všechno. Velmi by nám pomohlo, kdybychom vstřelili více než jednu branku a zápas vyhráli nějakým vyšším rozdílem. Hlavně bychom tím potěšili i naše fanoušky, věřím, že nás přijdou podpořit,“ přeje si Jan Vošahlík.

Zápas se Slováckem začíná v 18 hodin. Brány stadionu se otevřou v 17 hodin. Utkání vysílá sportovní kanál ČT Sport. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články