Slávistky v derby nezvládly závěr a prohrály! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v derby nezvládly závěr a prohrály!

Fotbalistky Slavie se Spartou nezískaly body, po prvním poločase prohrály o dvě branky, utkání dokázaly vyrovnat, ale v poslední minutě jsme nakonec inkasovali dvě branky. Branku za Slavii vstřelila Kožárová a Bartovičová. Dorostenky dokázaly porazit Spartu 1:0 brankou Brázdové!
Derby dnes završilo základní část, kvůli krácení bodů nebylo rozhodující, ale pro obě strany důležité kvůli psychice. Úvod zápasu byl opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu, i proto nebylo k vidění moc šancí. Před sparťanskou brankou se nám pouze podařil závar a po chybném odkopu slávistické brankářky se málem do šance dostala Voňková. První nadějnou možnost měla ve 13. minutě Cahynová po rohu, ale míč jí z hlavy sjel mimo branku. Následovala však první vyložená šance, tentokrát pro Spartu, když Krejčiříková šla sama na Korenčiovou, která však její kličku vystihla. Ve 21. minutě šla Sparta do vedení, kdy jsme po rohu neuhlídali osamocenou Voňkovou, která v pohodě uklidila míč k tyči. Slávistky byly z toho zaskočeny a projevilo se to i na dalším průběhu hry, celkově jsme v první půli nehráli vůbec dobře. Chyběl větší pohyb, z čehož vyplynulo, že nebylo komu nahrát. Spartě stačilo hrát důrazně a využívat našich chyb. Přesto jsme mohli vyrovnat, ale střelecké pokusy byly zablokované. V závěru nebezpečně střílela Voňková a hodně emocí vyvolala poslední minuta, kdy rozhodčí odpískala penaltu za ruku Budošové, tu proměnila Pivoňková.

Do druhého poločasu nastoupila jiná Slavia - pohyblivá, důrazná a s vysunutým presinkem. Sparta najednou měla problémy a holkám se začalo dařit. Navíc díky důrazu Kožárové a špatném odkopu Vršatové jsme snížili v 54. minutě. Sparta se uchýlila k bránění a míč na kopačkách měly více slávistky. Vytvořili jsme si několik rohů, standardních situací a dostali se i ke střelám, ty však většinou byly zblokované. Pozorná defenziva Sparty nepustila naše děvčata do vyložené šance. Čas plynul a nakonec jsme přeci jen vyrovnali, pět minut před koncem se po rohu k odraženému míči dostala Bartovičová a propálila před sebou vše. V tu dobu již hrály slávistky na tři útočníky a tři obránce. Děvčata v euforii chtěla ještě strhnout vedení na naší stranu, ale úplně jsme zapomněli na zadní vrátka. A v 90. minutě přišel trest, Hloupá z pravé strany poslala centr do vápna a na zadní tyči přesně zakončovala Chlastáková. Aby toho nebylo málo, po chybném odkopu Korenčiové vystřelila skoro z poloviny hřiště Voňková a trefila opuštěnou branku. Závěr tedy slávistky vůbec nezvládly a krutě prohrály o dvě branky, přestože zápasu by slušela remíza.

Sparta - Slavia 4:2 (2:0)
Slavia: Korenčiová - Králová (82. Dědinová), Pincová, Budošová, Tomášková - Odehnalová - Divišová, Pěničková, Cahynová, Bartovičová - Kožárová
Sparta: Vršatová - Mocová (67. Hloupá), Bertholdová, Vyštejnová, Sedláčková - Ringelová (75. Chlastáková), Danihelková (64. Nováková), Pivoňková, Bartoňová - Krejčiříková (81. Šturmová E.) - Voňková
Branky: 21. a 90. Voňková, 45. Pivoňková pen., 90. Chlastáková - 54. Kožárová, 85. Bartovičová
ŽK: Kožárová, Cahynová (Slavia)
FOTOGRAFIE (22) na oficiálním Facebooku žen


Dorostenky:
Dorostenky Slavie dokázaly jako první porazit Spartu, ta doposud ztratila pouze dva body za remízu v Plzni. Navíc jsme dokázali zdramatizovat nadstavbovou část, do ní jde náš rival s dvoubodovým náskokem. Do zápasu jsme vstoupili dobře, hodně aktivní presink dělal domácí Spartě velké problémy. Vybojovali jsme hodně balonů, pokud se přeci jen domácím podařilo dostat k naší brance, vždy zakročila naše skvělá obrana, která si za dnešní utkání zaslouží uznání. Vyloženou šanci jsme měli v 16. minutě, když šla Vyskočilová sama na branku, její pokus však Vršatová chytla. Ke střele se dostala i Eliška Šturmová či po rohu hlavičkovala Dědinová. Ve 20. minutě byl před naší brankou nepříjemný závar, ale včas jsme míč odkopli do bezpečí. V závěru poločasu jsme opět zahrozili, po rohu hlavičkovala do tyče Němečková a znova šla sama na branku Vyskočilová, tentokrát chtěla udělat kličku, ale Vršatová byla pozorná. V prvním poločase jsme byli jasně lepším týmem, kromě toho jsme měli několik dalších nebezpečných brejkových situací, které jsme ale nedotáhli.

Ve druhém poločase Sparta musela dát do branky hráčku z pole. Slávistky nadále hrály s velkým nasazením a dělaly domácím velké problémy. Nakonec přišla zasloužená odměna, ve 46. minutě se ze standardní situace prosadila Brázdová. V dalším průběhu jsme se hráli hrát pozorně a hlavně neinkasovat, to způsobilo, že jsme s přibývajícím časem asi trochu znervózněli a sparťanky nás chvílemi zatlačili před naší branku. Několikrát nebezpečně střílely, ale v bráně chytající Bartsch střely i centry pochytala, další pokusy zablokovala bezchybná obrana. Zvýšit ještě mohla Necidová, ale její nebezpečný pokus skončil kousek od šibenice. Čas vůbec neutíkal, přesto jsme závěr utkání odehráli ve středu hřiště a dotáhli ho do vítězného konce. Radost byla velká a zasloužená. Holky - díky!

Sparta - Slavia 0:1 (0:0)
Slavia: Bartsch - Dědinová, Němečková, Bažoutová, Jášová - Klesnilová - Novotná (53. Laryšová), Kinclová, Brázdová, Necidová - Vyskočilová (78. Lébrová)
Branka: 46. Brázdová 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články