Trenér Rada: Velmi cenné vítězství | SK Slavia Praha
Více

Trenér Rada: Velmi cenné vítězství

Trenér Petr Rada si po utkání se Slováckem pochvaloval přístup, s jakým jeho svěřenci do utkání nastoupili. „Je to pro nás velice důležité vítězství," uvedl na pozápasové tiskové konferenci.
„Na utkání jsme se připravovali po derby velmi zodpovědně. Připravoval jsem hráče na to, aby navázali na přístup a zodpovědnost, kterou předvedli na Spartě," začal své hodnocení trenér Petr Rada.

„Nevěděli jsme, že nenastoupí tři hráči soupeře, kteří mají karetní ohrožení. Ale na to nespoléháme. Někdy to může týmu prospět," myslí si slávistický kouč. „V první půli jsme hru kontrolovali. Měli jsme příležitosti, ale ne vyložené. Potrestali jsem soupeře, kdy Matúš Čonka našel krásně Karola Kisela. Je vidět, že z hráčů má Karol největší efektivitu. Pak měl ještě velkou šanci Ruda Skácel, kdy to Melichárek vytáhl ze šibenice," pokračoval kouč Slavie.

„Hráče jsem o přestávce upozorňoval, abychom na začátku druhé půle neinkasovali. Nemohli jsme se dostat do tempa. Soupeř to oživil čerstvými hráči. V závěru jsme měli dvě šance. Jednou Milan Škoda krásně prodloužil na Karla Kisela a on bohužel přestřelil," pokračoval v hodnocení svých svěřenců Rada.

„Těsně před koncem šel Škoďák sám na branku, vyhodnotil to lobem, možná mohl zakončovat placírkou," litoval trenér a hned přidal pochvalu na svého útočníka. Ten sice nestřílí góly, ale pro tým je velmi cenný.

„Myslím si, že na Spartě odvedl dobrý výkon. Vyhrál spoustu hlavičkových soubojů. Máme tři útočníky. Před tím hrál Dávid Škutka, jarní část začal Martin Fenin," líčil Rada. „Pokud útočník dává branky, tak je vždycky chválen. Ale zrovna proti Spartě a dnes proti Slovácku odvedl Milan spousty práce pro mančaft. Do šancí se dostává, nepadá mu to tam, ale věřím, že branky může dávat někdo jiný," dodával kouč.

„Pro nás to bylo velice důležité vítězství. Teď jedeme do Příbrami, kde budeme chtít vyhrát. Máme před sebou kratší týden. Někteří hráči jsou dost pokopaní, Milan Škoda, Honza Vošahlík a Marcel Gecov. Tři body nás dnes do budoucna uklidnily. Neměla by na nás ležet tíha, že musíme. Samozřejmě chceme ale vyhrát v každém utkání," přidal trenér, který v závěru musel střídat Marcela Gecova.

„Marcel má problémy s kolenem. Naštěstí jsme ještě mohli střídat. Uvidíme, jak moc to bude vážné," vysvětlil.

Na závěr ještě padl dotaz na Davida Hubáčka, na kterého má ale trenér Rada jasný názor. „David Hubáček tady odvedl spoustu práce. Byly období, kdy i nenastupoval. Je to profesionál, jak má být. Já si ho strašně cením. Jsem rád, že tady je. Má vliv i na ostatní hráče. Samozřejmě jsem ani na chvili nezauvažoval nad tím, že by následující zápasy po derby nezvládl. Je velice zodpovědný, dnes předvedl znovu stoprocentní výkon. Neudělal ani jednu chybu, jsem rád, že je tady," pochvaloval si kouč služebně nejstaršího hráče Slavie.

V sestavě nahradil David tentokrát Martina Dobrotku. „Martin Dobrotka měl problémy s dýcháním. Dozvěděli jsme se to v pátek, že nebude k dispozici. Čeká se na určité vyšetření, co se týče dýchacích cest. Zatím přesně nevíme, o co jde, ale věřím tomu, že bude v pořádku a že se co nejdříve zapojí," doufá trenér Rada. V příštím utkání se totiž bude muset obejít bez vykartovaného Milana Bortela.

Habanec: Ukáže se, jestli na ligu máme

„Jsem zklamaný, protože jsme nezískali ani bod. Chtěli jsme hrát po stranách, což se nám zčásti dařilo, ve druhé půli jsme dokonce Slavii chvílemi zatlačili. Předtím ale přišla chyba, Kisel mohl převzít míč na velkém vápně na pozici, ze které dává nejčastěji góly,“ kritizoval trenér Svatopluk Habanecsituaci před jediným gólem zápasu.

„Nejsem spokojen s tím, že nemáme body. Bijeme na poplach, teď už se ukáže v každém zápase, jestli na ligu máme. Já jsem stoprocentně přesvědčen, že ano, musíme ale porazit Budějovice. Nemůžeme už doma ztratit žádné body,“ vyhlíží Habanec další důležitá utkání Slovácka.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články