Trojka Evertonu nebo Panathinaikosu: Slavia U12 reprezentovala v Polsku | SK Slavia Praha
Více

Trojka Evertonu nebo Panathinaikosu: Slavia U12 reprezentovala v Polsku

Slavia U12 reprezentovala červenobílé barvy na turnaji v Polsku. A velmi úspěšně. Sice těsně nepostoupila do finále, ale dokázala jasně porazit Everton, Panathinaikos nebo Legii Varšava.
„Turnaj byl fantastický po všech stránkách. Dokonce jsme bydleli v hotelu, ve kterém během Eura bydlela španělská reprezentace," zhodnotil turnaj trenér Slavie U12 Jiří Petrovič.

V prvním utkání se Slavia utkala s Evertonem. „V základní skupině s Evertonem byl soupeř během první půle lepší, přehrával nás, nám se nedařilo držet míč, nicméně jsme byli hodně a nezvykle produktivní. Ze dvou protiútoků jsme dali dva góly a první poločas jsme vedli. V druhém se naše hra zlepšila, zlepšili jsme pohyb a důraz, což nám vyneslo třetí branku a bylo po zápase," okomentoval Jiří Petrovič úspěšný vstup do turnaje.

Následovalo utkání s Legií Varšava. „Druhý zápas s Legií nebyl tak těžký, jak jsme očekávali. Tempo hry bylo poloviční než v prvním zápase, čemuž jsme se bohužel přizpůsobili, ale zase jsme byli hodně produktivní, skoro každá naše šance skončila gólem," připomněl Petrovič vítězství 4:1.

Skupinu uzavřela Slavia soubojem se Štětínem. „Poslední zápas se byl jen formální. I přesto, že Štětín první dva zápasy byl celkem vyrovnaným soupeřem, s námi byl už odevzdaný a hráli jsme podobně jako mistrovské zápasy v Čechách. Obléhali jsme vápno. Postoupili jsme tedy z prvního místa ve skupině a dostali do finálové skupiny soupeře," těšilo trenéra Jiřího Petroviče.

Následovaly další fáze turnaje a prvním soupeřem Slavie v této fázi byl slavný Panathinaikos. „Druhý den jsme s Panathinaikosem začali výborně, první půlku jsme jim nepůjčili balón, soupeř se hodně zatáhl a čekal na protiútoky, které jsme ale dobře likvidovali. Bohužel jsme je trochu dostali do zápasu šílenou vlastní brankou, ale když jsme opět zvýšili na 3:1, bylo zase po zápase. Pokud jsme chtěli hrát finále, museli jsme se Sportingem Lisabon alespoň remizovat," připomněl slávistický trenér následující důležitý zápas.

„Bohužel jsme doplatili na to, že klukům došly síly. Měli jsme totiž o dva hráče méně než všichni ostatní. Sporting tímto zápasem teprve druhý den začínal. Nicméně i přesto krásné utkání, bojovali jsme zuby nehty. Lisabon vedl, ale nám se podařilo utkání srovnat. Ke konci zápasu nás už začal Sporting přehrávat. Přidal gól na 1:2, my jsme s tím už nic nedokázali udělat. Byla to škoda, hrát s nimi v plné síle, tak věřím, že by to bylo stejné jako s Panathinaikosem," litoval trenér Petrovič.

„Zápas o třetí místo bohužel přinesl velkou kaňku na tomto turnaji. Klukům, kteří moc chtěli zlatou medaili a byli tak už demotivovaní, utkání o bronz nevyšlo. Nedařila se nám produktivita v zakončení, opět jsme si dali vlastní gól a dovedli zápas k penaltám, kde jsme prohráli," přidal kouč U12.

„Celkově tedy 4. místo. Ladislav Krobot se dostal do All star turnaje. Celkově vyhrál Hannover, druhý Sporting. Po posledním zápase jsem byl ještě hodně zklamaný, dneska s odstupem vidím, že se turnaj povedl a Slavii jsme snad udělali dobré jméno. Kluky chválím," zakončil pochvalou trenér Slavie U12 Jiří Petrovič.

Základní skupina:

Slavia – Everton FC 3:0 (Krobot 2, Mašek)
Slavia – Legia Warszawa 4:1 (Zeronik 2, Brojo, Mašek)
Slavia – Pogoń Szczecin 12:0 (Brojo 4, Zeronik 3, Vít 2, Hošek, Mašek, Vlček)

Skupina o 1.-6. místo:

Slavia – Panathinaikos F.C. 3:1 (Brojo, Krobot, Vlček)
Slavia – Sporting Lisabon CP 1:2 (Zeronik)

Zápas o 3. místo:

Slavia – Arka Gdynia 2:3np (Brojo, Krobot)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články