Směrem dopředu jsme byli jaloví, hodnotil Rada | SK Slavia Praha
Více

Směrem dopředu jsme byli jaloví, hodnotil Rada

PŘÍBRAM/STARTIP ARENA - Slavia prohrála v Příbrami 0:2. „Kdybychom tu chtěli bodovat, tak bychom museli být směrem dopředu o hodně lepší,“ uznal kriticky trenér Rada.
„Jeli jsme sem s tím, že jsme chtěli domácí pozlobit. Hlavně jsme se připravovali na začátek zápasu, kdy hrála Příbram v Plzni dost vysoko, napadali soupeře. Věděli jsme, že začnou stejně. Myslím, že v prvních deseti minutách žádnou šanci neměli, ale potom se dostali do první šance a dali gól,“ hodnotil trenér Petr Rada úvod utkání.

„Měli jsme dost ztrát balonů, kdy jsme si nepřihráli třikrát nebo čtyřikrát za sebou,“ zlobil se trenér Slavie.

„Do druhé půle jsme museli vystřídat, Nitrianský měl problémy s kolenem. Na hřiště šel Dostál, který tuhle pozici hraje,“ přiblížil Rada důvod střídání po první pětačtyřicetiminutovce.

„Ve druhé půli jsme měli územní převahu, ale nedostali jsme se do šancí, jedinou střelu tam měl Tomáš Mičola, jinak toho bylo poskrovnu. Potom jsme v 90. minutě jsme nechali Wágnera otočit se kolem obránce a dát branku, takové situace si musí obránci pohlídat,“ vrátil se trenér Rada ještě ke druhé půli.

Směrem dopředu jsme byli jaloví

„S výkonem našich hráčů nejsem spokojen, protože směrem dopředu jsme toho moc neodvedli. Vzadu jsme museli improvizovat, neměli jsme k dispozici ani jednoho stopera, ale Petrák myslím žádnou vyloženou chybu neudělal. Směrem dopředu jsme ale byli jaloví a neměli jsme žádnou šanci. Ta prohra mě mrzí, domácí byli lepší,“ hodnotil Petr Rada vyznění celého utkání.

„Kdybychom vyhráli, můžeme se přiblížit týmům před námi. Máme doma Jablonec, pak Plzeň a potom hrajeme dvakrát doma. V týdnu jsme se o tom s hráči bavili, byli si toho vědomi, ale potom, když jsme přišli na hřiště, tak se to vytratilo. Kdybychom tu chtěli bodovat, tak bychom museli být směrem dopředu o hodně lepší,“ litoval Rada.

„Pokud hráči hrají za Slavii, tak musí hrát naplno. Měli na to devadesát minut, měli vše připravené, aby hráli naplno. Nechci se z té kritiky samozřejmě nějak vymykat, jsem součástí týmu, ale hráči jsou na hřišti. Ti musí hrát, ti musí bojovat. Ráno, než jsme odjížděli, jsme se o tom bavili, ale jak přišli na hřiště, tak se to vytratilo,“ uzavřel Petr Rada.

Straka: Slavia je pro mě uzavřená kapitola

„Já jsem rád za každou výhru. Jsem rád, že jsme získali tři body po dobrém a kvalitním výkonu. Myslím si, že jsme podali jeden z našich nejlepších výkonů, co jsem tady. Hráli jsme agresivně, bylo to podle mých představ," chválil trenér Příbrami František Straka výkon svého týmu.

„Ve druhé půli nás Slavia dostala pod tlak, ale velice dobře jsme bránili. Bylo to o zodpovědnosti všech hráčů," přidal Straka, který ještě v loňské sezoně Slavii trénoval. „Já žádné účty se Slavií nemám. Když se hraje proti pražským "S", tak je to něco jiného. O to více mě těší, že jsme vyhráli. Slavia je pro mě uzavřená kapitola, já se dívám dopředu," zakončil Straka.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články