Novým trenérem žen Anton Mišovec | SK Slavia Praha
Více

Novým trenérem žen Anton Mišovec

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Fotbalistky Slavie mají nového trenéra Antona Mišovce. Dosavadní kouč Jan Bauer přešel k mužské juniorce, kde bude dělat asistenta Danielu Šmejkalovi. K ženskému týmu nastoupil Anton Mišovec.
Anton Mišovec již ve Slavii působil jako trenér u žáků v letech 93-97. Poté se přesunul k dorostu v Lázních Bohdaneč, aby o rok později trénoval dorost a muže Pardubic. V sezoně 2000-2001 byl u dorostu v Chrudimi a zároveň působil jako trenér sportovních tříd. V roce 2002 se dostal i k mužům. V sezoně 2002-2003 se stal profesionálním trenérem mládeže Pardubického krajského svazu. 

Nakonec se v roce 2003 vrátil do Slavie k trénování dorostu a v anketě neprofesionálního sportu získal ocenění trenéra dorostou 2004. Zde působil až do roku 2006. Následovalo angažmá u dorostu Ostravy a krátce i u béčka ve třetí lize. Jeden rok byl jako asistent v Příbrami a s tehdy druholigovým týmem vybojoval postup do první ligy. Dalšími štacemi jsou trenér juniorky Dukla Bánská Bystrica, dorost a béčko Slovácka a naposledy byl u mládeže ve Svitavách.

Rozhovor s novým trenérem přineseme po prvním tréninku, který se uskuteční tuto středu.

Odcházející Jan Bauer v roli hlavního trenéra působil přes dva roky, předtím byl u prvního týmu v roli asistenta. "Dostal jsem nabídku od Daniela Šmejkala na asistenta A dorostu, nakonec si mě vzal do mužské juniorky," prozradil důvod svého přesunu ke klukům.

"Holkám a celému realizačnímu týmu bych chtěl poděkovat za nabyté zkušenosti, spolupráci jak na hřišti i mimo něj, která byla nutným předpokladem pro fungování našeho týmu a celého oddílu ženského fotbalu na Slavii. Chtěl bych našim holkám v mládeži, ženám i trenérům působících u těchto družstev popřát hladký průběh letní přípravy, kvalitní práci, vydařený jak vstup do nadcházející sezony, tak i její celý průběh zakončený tituly nebo i umístěním na předních příčkách, ale hlavně kvalitativní posun hráček jak ve Slavii v tuzemské soutěži, tak na mezinárodní scéně jestli už v evropských pohárech nebo v rámci reprezentačních výběrů," řekl Jan Bauer.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články