Návrat kapitána! Karel Piták se vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Návrat kapitána! Karel Piták se vrací do Slavie

PRAHA/EDEN – Slavia hlásí první zimní posily! Do sešívaného dresu se vrací po necelých osmi letech někdejší kapitán a ikona klubu Karel Piták! S klubem dnes podepsal třiatřicetiletý ofenzivní záložník smlouvu na rok a půl s následnou roční opcí.
„Jsme moc rádi, že se dnes přestup povedlo finalizovat. Karel je vynikající hráč, velký slávista a mezi slávisty je velmi oblíben,“ uvedl člen představenstva Slavie Karol Kisel.

„Zvážili jsme všechno. Vše hraje pro Karla, včetně jeho nesporných hráčských kvalit. Hodně si od něj slibujeme, má týmu co dát. Fanoušci budou také rádi, že je v Edenu. Něco tady dokázal a má na co navazovat. Minimálně dva roky může být ještě v top formě a velice platným hráčem a lídrem na hřišti i v kabině,“ pokračoval Karol Kisel.

„Zkušenější hráč na hřiště i do kabiny nám chyběl. S trenérem Koubkem a sportovním vedením jsme to vyhodnotili tak, že někoho takového potřebujeme. Karel Piták byl pro nás jasná priorita,“ zakončil Kisel hodnocení nové posily.

„Jsem moc rád, že přestup dopadl a navíc, že se vyřešil poměrně rychle. Do Slavie se moc těším, je to pro mě obrovská výzva. Slavia se prostě neodmítá,“ líčila nová posila Karel Piták. „Já věřím, že se postupně zlepšíme. Slavia nepatří na jedenácté, dvanácté nebo třinácté místo. Půjde výš,“ jasně věří Karel Piták, který se tak do Slavie vrací poprvé od roku 2006.

„Už je to dlouhá doba. Mám na co navazovat, doufám, že moje další působení v sešívaném bude také tak úspěšné,“ pokračuje Piták, který se tak v kabině potká opět s Radkem Černým. „Znám Radka Černého a ještě Standu Vlčka, ten je ale vedoucí mužstva. Na spolupráci se těším,“ usmívá se odchovanec Hradce.

Karel Piták si tak poprvé v novém Edenu zahraje jako domácí. A to byl také jeden z důvodů, proč se do Slavie vrací. „V novém Edenu jsem za Slavii nikdy nehrál. Fanoušci a stadion jsou také důvod, proč se vracím,“ uzavřel staronový slávista.

Karel Piták přišel do Slavie poprvé na podzim 2001 a v sešívaném dresu odehrál pět let. Ve Slavii se stal brzy oporou a klíčovým hráčem, postupem času také kapitánem a ikonou klubu. V létě 2002 se stal mistrem Evropy do 21 let, v dresu reprezentačního áčka nastoupil do tří zápasů. V lize Karel Piták odehrál celkem 254 zápasů, z toho 121 za Slavii. Gólově se v Gambrinus lize prosadil odchovanec hradeckého fotbalu 58 krát, v sešívaném nastřílel 31 branek. Ze Slavie odešel Karel Piták na úspěšné angažmá do rakouského Salcburku, odkud se v létě 2010 vrátil a zakotvil v Jablonci. Nyní se po sedmi letech vrací do Slavie a poprvé si brzy čtyřiatřicetiletý ofenzivní záložník zahraje v novém Edenu jako domácí. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články