Trenér Pastoor: Přístup Fernanda Nevese je příkladný | SK Slavia Praha
Více

Trenér Pastoor: Přístup Fernanda Nevese je příkladný

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Slavia doma remizovala s Jabloncem 0:0. Trenér Pastoor se navíc musel vypořádat se zraněními ve slávistickém celku.
„Je jedno pravidlo, pokud nedokážeš vyhrát, neprohraj,“ zahájil hodnocení zápasu slávistický trenér Alex Pastoor. „Podruhé za sebou jsme vzadu uhájili nulu, i když jsme ve druhém poločase dnes hráli hůř a Jablonec byl blíže gólu. Nehráli jsme pospolu, pokud jsme hráli jako tým, tak jsme byli schopni hru kontrolovat a vytvořit si i šanci, jako například v prvním poločase Zmrhal s Juharem, po výborné přihrávce Boudjemy. Měli jsme i pár dobrých rohů, ale je očividné, že máme s vytvářením šancí a skórováním problém, takže se s výsledkem musíme spokojit,“ komentoval dnešní remízu slávistický kouč.

Pozornost se po utkání upírala ke zraněním ve slávistickém celku. „Vyhnalovo zranění nevypadá vůbec dobře. Se zraněným kolenem musí na vyšetření do nemocnice. Bojíme se, jak to dopadne,“ řekl trenér o předčasně ukončené jarní premiéře v základu Pavla Vyhnala. Kvůli tomu se již v průběhu první půle vrátil na trávník uzdravený Damien Boudjemaa.

„Nebylo plánované nasadit Boudjemu tak brzy. Tři týdny prakticky netrénoval, bylo to riskantní. Damien ale říkal, že se cítí v pořádku a tak nastoupil. Původně jsme ho chtěli nechat hrát 30 až 45 minut, ale nakonec hrál 75. Hrál nicméně dobře, dal několik dobrých přihrávek, třeba tu na Juhara,“ byl s výkonem slávistického záložníka spokojený trenér Pastoor.

Dalším slávistou, který zůstal ležet na trávníku byl Fernando Neves, který nakonec ve hře pokračoval. „Určitě jsme ukázali bojovnost, hlavně Fernando Neves byl dobrým příkladem, jak by měl vypadat přístup hráče. Když už jsem si myslel, že ho odvezou rovnou na hřbitov, chtěl se vrátit zpět na hřiště. S lékaři jsme se o něj báli, ale on o tom nechtěl diskutovat,“ dodal trenér na adresu našeho stopera.

Slavii teď čekají obtížní soupeři. „Plán na další zápas nemá nic společného s výsledky. Jak Plzeň, tak Sparta budou velká výzva, ale my s nimi budeme bojovat. Budou to zápasy stejně těžké, jako byl ten dnešní,“ dívá se dopředu Pastoor. „Sparta je momentálně nejlepší v lize. Při pohledu na statistiky bychom sice mohli hrát bez tlaku, ale až po devadesáti minutách vám můžu říct, jestli to byla pro nás výhoda nebo ne. Musíme se soustředit sami na sebe, chceme vyhrát každý zápas. Já se nebojím žádného soupeře, ani Sparty ani Plzně,“ dodává před dalšími koly trenér sešívaných.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články