Trenér Pastoor: Od zkušenějších hráčů očekávám víc | SK Slavia Praha
Více

Trenér Pastoor: Od zkušenějších hráčů očekávám víc

PRAHA/LETNÁ - Alexe Pastoora mrzelo, že si jeho svěřenci nevytvořili ve 281. derby více šancí. Vracel se také k situaci, která podle něj měla skončit penaltou pro sešívané.
„Kde mám jen začít,“ povzdechl si po skončeném derby trenér Alex Pastoor. „Nehráli jsme dost dobře na to, abychom si mohli myslet na lepší výsledek. Čekal jsem od hráčů víc, že budou vědět co dělat, budou agresivnější a zvládnou to," komentoval trenér Slavie.

Zásadní byla podle něj situace ze 74. minuty. „Ve druhé polovině jsme se snažili překonat rozdíl 0:1. Klíčovým momentem hry pak byl faul na Tomáše Necida, který nás mohl vrátit zpátky do hry, ale to se nestalo. Rozhodčí to neviděl, nebo viděl a neodpískal, a myslím si, že se shodneme na tom, že to byla penalta,“ popisoval sporné rozhodnutí rozhodčího trenér Pastoor.

„Potřebovali jsme to, protože jsme jinak dostatečně nepálili na branku, jediný, kdo se snažil, byl Juhar. Pokud chcete uhrát nějaký výsledek, musíte střílet na branku,“ hodnotil výkon svých svěřenců.

„Ještě bych rád dodal, že to nebyla jen naše neschopnost vystřelit, ale bylo to i kvůli Spartě, která je silným týmem. Nejsou pro nic za nic o 8 bodů před Plzní, takže si zaslouží uznání za způsob, jakým hrají fotbal,“ uvedl trenér na adresu slávistického rivala.

Na otázku, zda mohla být dnešní defenzivní sestava překvapením pro soupeře, se nejprve trenér rozzlobil: „Myslím, že dnešní sestava nebyla pro nikoho překvapením, mohli jste si jí přečíst ráno v novinách. To je zase jiná věc, pokud zjistím, kdo vynesl finální sestavu novinářům, ten už nebude ve Slavii, takhle se nikdo nemůže chovat," zdůraznil trenér.

Pak už ale objasnil své rozhodnutí. „Naše sestava nicméně překvapením nebyla, protože můžete sice hrát s útočnými křídly, ale podle mého názoru musí být dostatečně dobré. Pokud nejsou, jako třeba podle mého nebyl minule Necid, pak je musíte nahradit," dodal.

Jak byste zhodnotil výkon Čonky, který o poločase vystřídal?

„Byl v sestavě, protože je to bojovník a protože mu věříme, má dobrou levou nohu. Ale chtěl jsem změnit rozestavení na hřišti, hrát na dva útočníky, takže někdo musel ze hřiště a on je jedním z nejméně zkušených hráčů v týmu, takže jsme se rozhodli pro něj. Myslím, že hrál v rámci svých možností tak, jak jsem od něj očekával. Například od Tomáše Necida očekávám víc, ten své maximum na rozdíl od něj nepředvádí. Pokud bude mít Čonka odehráno víc zápasů, zlepší se, Necid ale lepší být musí.“

Slavia byla v prvním poločase zatažená, byl to plán?
„Pokud sem přijedete hrát, budete zatlačeni silnějším soupeřem, což problém není. Ale očekával jsem, že budeme útočit víc, než se dělo, vytvořili jsme si minimum šancí, což mě štve. Ale jak jsem řekl na začátku, pokud chceme uspět, musíme střílet, a to skoro neděláme. Ve druhé půli to bylo jen o maličko lepší. Musíme vytvářet šance, jako byl třeba Juharův přímý kop z 25 metrů a z toho byla šance Nitrianského, zakončení šlo ale na tribunu. Pokud se podíváte na tabulku, dáli jsme jen 19 gólů, to číslo mluví samo za sebe."

Situace Slavie začíná být kritická, Bohemka vyhrála, čeká vás Plzeň…
„Myslím, že naše situace už je kritická 2 – 3 měsíce a vlastně celou sezonu. Pokud to jako hráč nebo člen klubu nerozpoznáte, tak to není práce pro vás. A nezávisle na rozlosování je naše situace pořád stejná, což si musí uvědomit zejména hráči na hřišti. Přežít je podle mě teď ten správný výraz.“

Uvědomují si to hráči?

„Podle některých okamžiků ano, Černý, Dostál, Neves nebo Gecov to chápou. Několik hráčů tomu rozumí, ale jsou nezkušení, někteří tomu nerozumí dost. Víc očekávám od Necida, Nitrianského, Škody.To jsou hráči, kteří musí vést mužstvo na hřišti a pomoci těm nezkušeným přežít. Oni musí vést a mladí je budou následovat, nemůže to být naopak. Hrubý i Zmrhal bojují, ale nemají dostatečné zkušenosti, ty bych nevinil. Od starších hráčů očekávám víc.“

Dnes byla na lavičce nová posila, švýcarský záložník Eschmann, proč jste ho přivedli?
„Normálně nemůžete v téhle fázi sezóny přivést nové hráče, ale jak jsme tu teď probírali, pokulháváme v ofenzivě, takže pokud můžeme využít dostupného hráče, využijeme toho. Ale normálně to v tuto dobu možné není.“

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články