Slávistky v derby remizovaly a do nadstavby jdou s náskokem | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v derby remizovaly a do nadstavby jdou s náskokem

PRAHA/LETNÁ - Fotbalistky Slavie na výhru v derby nedosáhly, zápas bez výrazných šancí skončil bez branek. Do nadstavby jdou tak ženy Slavie s dvoubodovým náskokem na svého rivala.
Na derby dorazilo hodně fotografů i novinářů, nechyběla Česká televize. Bohužel dnes to nebyla ideální reklama na pohledný fotbal v podání žen. K vidění byl velký boj bez výrazných šancí. Do zápasu šly jako favoritky slávistky, ale úvod vyšel lépe domácím. Díky aktivnímu presinku sparťanky vybojovaly míč a následně několik minut byly na útočné polovině, výsledkem byl ale pouze pokus Mocové z dálky, kdy chtěla využívat nepodařeného odkopu Sladké. 

Do hry se ale dostaly i slávistky a byly lepším celkem, nejdříve před vápnem Vršatové byl menší závar, ale první možnost ohrozit branku měla Pěničková ze standardní situace, bohužel přestřelila. Slavia držela míč a snažila se o kombinaci, občas zajiskřilo, a proto brzy měly sparťanky dvě žluté karty. V 17. minutě na hranici vápna Krejčiříková sestřelila Pěničkovou, z následné standardní situace Svitková trefila připravenou Vršatovou. 

Po chvíli to zase zkusila z dálky Cahynová, ale mezi tyče nezamířila. Sparta se nedostávala do hry, dobře jsme bránili a drželi míč. Až v závěrečné čtvrthodině se hra opět vyrovnala, kdy se ke střelám z dálky dostala Pivoňková a Vystejnová, ale ani jeden pokus nemířil mezi tyče. Po prvním poločase tedy slávistky na branku mířily jednou, Sparta ani jednou.

Ve druhém poločase jsme už viděli pouze boj, slávistky si žádnou šanci nevytvořily, pouze několik náznaků. Hra byla často přerušovaná a diváci mohli sledovat atraktivnější jev, a to zda se na obloze objeví sluníčko či se zase zatáhne. Ještě v úvodu málem zahrozila Sparta, ale na centru Bartoňová nedosáhla. Jak se blížil konec zápasu, tak se Sparta začala více tlačit před slávistickou branku a naopak slávistky se více soustředily na defenzivu, aby zbytečně neinkasovaly. 

V nebezpečné pozici se objevila opět Bartoňová po přízemním centru Danihelkové, ale přestřelila. Slávistkám postupně docházely síly, takže musely ukázat bojovného ducha, aby závěr zápasu zvládly. Dvakrát nám však ještě zatrnulo, v 85. minutě po dlouhém pasu gólmanka zasáhla před Szewieczkovou, odražený míč do branky Bartoňová neusměrnila a přestřelila. V 87. minutě Bartoňová z brankové čáry dostala míč na Křivskou, ale i ona mířila nad branku. Mezi tyče nakonec Sparta zamířila jednou, Slavia také jednou. Ani jeden pokus však nebyl pro gólmanky nebezpečný.

Nyní začne nadstavbová část, ve které kromě Slavie a Sparty jsou Slovácko a Bohemians. Body se krátí, takže v tabulce nyní má Slavia 19 bodů, Sparta 17 bodů, Slovácko 13 bodů a Bohemians 10 bodů. Další derby se Spartou je na programu 3. května.

Sparta - Slavia 0:0

Sparta: Vršatová - Tauberová, Bertholdová, Blažková, Vyštejnová - Ringelová (58. Szewieczková), Krejčiříková, Pivoňková (84. Křivská), Bartoňová, Dědinová (60. Danihelková) - Mocová
Slavia: Sladká - Tomášková (90. Bartovičová), Budošová, Pincová, Malinová (39. Odehnalová) - Divišová, Cahynová, Pěničková, Svitková, Benýrová (82. Jášová) - Kožárová (75. Necidová)

ŽK: 8. Pivoňková, 16. Krejčíříková, 64. Blažková - 30. Malinová, 73. Kožárová

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články