Výsledky slávistické mládeže a ohlasy trenérů po uplynulém víkendu | SK Slavia Praha
Více

Výsledky slávistické mládeže a ohlasy trenérů po uplynulém víkendu

PRAHA/EDEN - Slávistická U19 sice svému soupeři podlehla, mládeži se ale jinak dařilo. Dohromady nastřílela Slavia o víkendu 39 branek - přečtěte si výsledky jednotlivých týmů s tradičním komentářem trenérů.

U19

Zlín – Slavia 2:1 (2:0)

Branka Slavie: 82. Fotr

Nejstarší slávistický dorost se už ve středu v rámci 34. kola představil na trávníku jedenáctého Zlína, a přestože mu podlehl 1:2, stále se drží na prvním místě tabulky o dva body před Olomoucí, s níž ho čeká poměření sil 7. května.

U18

Letohrad – Slavia 0:7 (0:3)

Branky Slavie: 20. a 22. Fotr, 39. Kuchta (pen.), 50. Bezdička, 52. Čapek, 77. Pecháček, 86. Broukal
Sestava: Janalík – Routek, Broukal, Gilián, Bezdička – Čapek, Pecháček, Kocourek – Kuchta (55. Červenka), Fotr (40. Vender), Doležal (55. Adaev).

Vysokou výhru slávistické osmnáctky komentoval trenér Petr Karoch: „Zápas jsme měli pod kontrolou a soupeře převyšovali po všech stránkách. Vytvářeli jsme si mnoho šancí, ale bohužel jejich proměňování zdaleka nebylo stoprocentní."

U17

Slavia – Liberec 2:0 (0:0)

Branky Slavie: 65. Veselý a 70. Jakab
Sestava: Toman, Schulz, Husenský, Jakab, Tichý (70. Hovorka), Mařík, Šimůnek (55. Skuhravý), Čermák, Havlina (41. Gábor), Heřman (60. Pěnkava), Veselý.

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: „Do utkání jsme nevstoupili příliš aktivně, nevyhrávali jsme souboje a nebyli dostatečně důslední. Nesbírali jsme odražené míče a nedařilo se nám na míči, čehož soupeř využil k vypracování dvou šancí, které naštěstí neproměnil. Postupem času jsme se lepšili, začali kontrolovat hru a vytvářeli si brankové příležitosti, které jsme bohužel nedokázali využít. Soupeř se dopouštěl řady faulů, po nichž jsme měli mnoho standardních situací, které jsme bohužel nebyli schopni využít. Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem a zaslouženě šli do vedení po krásné střele Čermáka a dorážce Veselého. Naše vítězství pečetil krásnou střelou Jakab po přihrávce Veselého.“

U16

Slavia – Liberec 5:0 (2:0)

Branky Slavie: 6. Vejvar, 40. Novák, 50. Pardubský, 73. Král, 76. Havrda
Sestava: Levíček, Krejdl (53. Vyskočil), Pek, Žežulka, Pardubský, Král, Souček, Bucha (51. Vyleta), Vejvar (59. Havrda), Novák, Sodoma (66. Petrák).

Komentář trenéra Miroslava Jíry: „Dnes budu v hodnocení zápasu velmi stručný. Kluci odehráli pod námi zatím nejlepší utkání a po většinu zápasu dodržovali naše principy hry. I když se vzadu občas objevily nedostatky, tak je hosté nedokázali potrestat. Po většinu zápasu jsme chtěli hrát a byli herně jednoznačně lepším týmem. Ve druhém poločase jsme dokázali v aktivní hře dál pokračovat a bavili diváky ofenzivním fotbalem, což je pro nás s hráči to nejpodstatnější.“

Trenér slávistické šestnáctky už hledí do budoucna: „V příštím kole nás ale čeká zřejmě kvalitnější soupeř a musíme se na Hradec Králové pečlivě připravit. Společně s kluky jsme se vydali na určitou cestu a musíme v ní společně dál pokračovat. Tento výsledek je pro nás pro všechny určitě velkým impulzem a zejména za kluky jsem šťastný, že je fotbal baví a odehráli zápas s velkým nadšením. Rodičům děkuji za jejich podporu při zápasech, s hráči si jejich podpory velmi vážíme. Jedeme dál a už teď se musíme těšit na další zápas v Hradci, kde chceme znovu ukázat, že fotbal je naší velkou vášní.“

U15

Vlašim Slavia 1:6 (1:2)

Branky Slavie: Mareš 3x, Cejnar, Bílek, Kotěra
Sestava: Radimský – Kotěra, Schneider, Straka, Stojka (54. Škarda) – Cejnar, Lauricella, Bielesz – Bílek, Mareš, Navrátil (42. Uher).

Utkání hodnotil trenér Pavel Vyhnal: „Utkání mělo jednostranný průběh, ale okomentoval bych ho jako zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme své šance trestuhodně zahazovali, v tom druhém jsme branky střílet začali, ale mělo jich být nejméně o sedm více.

U14

Vlašim Slavia 0:9 (0:3)

Branky Slavie: David 4x, Čvančara 2x, Pek, Valenta, Vaněk
Sestava: Svítil – Vaněk, Drozda, Valenta, Slavata – Novák (40. Pátek), Radimský (60. Škarda), Pek (42. Vaska) – Hrobník (50. Peričevič), David, Chocholouš (36. Čvančara).

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: „V tomto utkání jsme navázali na zlepšení, které přišlo již minulý týden proti Bohemians 1905. Snažili jsme se hrát od prvních minut kombinačně a po zemi, což se nám i díky velkému hřišti dařilo. Kluci se snažili hrát maximálně na jeden a dva doteky i v době, kdy už bylo utkání rozhodnuté. Za to bychom je rádi pochválili. I za vysokého stavu se nikdo neuchýlil k sólování a pouze individuální akci, což je dobře a ukazuje to na týmové myšlení a spolupráci. Věříme, že nás tento způsob hry a výsledek namotivuje do další práce.“

U12

Slavia U12 Písek U13 8:2

Branky Slavie: Toula 2x, Leitl 2x, Keller, Starý, Gabriel, Linhart

Komentář trenéra Martin Hladíka: „V tomto utkání jsme narazili na velmi houževnatého soupeře, který velmi dobře bránil a obsazoval nás a nenechával nám tedy příliš času na poklidnou kombinaci. Přesto jsme byli především na jednom hřišti jasně lepším týmem a bez problémů kontrolovali hru, dobře kombinovali a vytvářeli si i dostatek brankových příležitostí. Bohužel jsme v tomto zápase řadu šancí nevyužili, jinak mohl být celkový výsledek ještě vyšší.“

U11

Slavia U11 – Písek U12 1:17

Branka Slavie: Leitl

Zápas slávistické U11 hodnotí asistent trenéra Jan Kočí: „Sobotní dopoledne jsme odehráli mistrovské utkání s velmi těžkým soupeřem z Písku. Výsledek je jednoznačný, nicméně tři poločasy ze čtyř jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Soupeř těžil z našich individuálních chyb a zkušeně nás trestal. Výsledek nám bohužel nevyšel, ale hráčům patří poděkování za předvedený výkon.“

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články