Blíží se derby "S". Slavia počítá absence | SK Slavia Praha
Více

Blíží se derby "S". Slavia počítá absence

PRAHA – V sobotu je na programu 283. derby. Slavia půjde do tohoto prestižního zápasu oslabena, v ohrožení je až pět hráčů základní sestavy.
„Čeká nás derby. Určitě největší zápas v lize. Když se podíváme na tabulku, tak je jasné, že obrovským favoritem jsou domácí. Na druhou stranu, jedná se jen o jeden zápas a je to derby, ve kterém se může stát všechno. To je naše naděje,“ hledí k sobotnímu duelu trenér Miroslav Beránek.

Ten určitě nemůže počítat s Vukadinem Vukadinovičem a Simonem Delim. „Zdravotní stav našeho týmu není dobrý. Ani nebudu specifikovat všechny hráče, protože by jich bylo více. Nemůže hrát asi Vukadinovič, který bude mít ve čtvrtek disciplinárku. Nemůže hrát Deli a je možné, že i někteří další hráči. V tuto chvíli to nechci specifikovat,“ uvedl trenér. „Martin Latka začal individuálně trénovat, takže jeho start je s otazníkem,“ dodal kouč.

V zápase s Bohemians se zranil Jaromír Zmrhal. „Jarda zatím ještě netrénuje,“ vysvětlil trenér, že ani start železného muže této sezony není pravděpodobný. Může se v sestavě objevit Michal Švec, který ve vršovickém derby poprvé zasáhl do hry? „Abych řekl pravdu, tak hrál chvilku a žádný ostrý zápas za sebou nemá. Že bych teď mohl říct, že derby zvládne na 100 %, to říct nemůžu, ale je možné, že nastoupí od začátku,“ pokračoval trenér.

Komplikují trenérovi starosti s absencemi život? „Život to nekomplikuje, ale sestavu ano. Příležitost můžou dostat další hráči,“ líčil kouč.
Slávisté se budou moci opřít o tradiční podporu svých fanoušků. „Fanoušci chtějí vidět dobrou hru a vítězství svého týmu. Věřím, že uděláme maximum pro úspěch a jestli to bude stačit, to uvidíme až po zápase. Určitě pod větším tlakem jsou domácí,“ komentuje trenér, který má z derby zápasů řadu zkušeností.

„Já jsem první trenérské derby zažil, když se stadion soupeře otevíral. V roce 1994. Hrálo se 0:0, když jsem přijel podruhé, tak se hrálo 1:1. Bylo to dobré z hlediska toho, že se na hřiště soupeře neprohrálo,“ zakončil trenér.

V současnosti je prodáno do sektoru Slavie zhruba 1100 vstupenek, ve fanshopu jich ještě necelých devět set zbývá k dispozici.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články