U17 se na turnaji ve Švýcarsku mezi staršími hráči neztratila | SK Slavia Praha
Více

U17 se na turnaji ve Švýcarsku mezi staršími hráči neztratila

PRAHA - Slávistická sedmnáctka se v průběhu velikonočních prázdnin zúčastnila mezinárodního turnaje ve švýcarské Bellinzoně. V konkurenci týmů z kategorie U18 se neztratila a skončila na celková páté příčce.
Turnaj byl primárně určený pro hráče o rok starší – tedy ročník 1997, který mohl mít ve svém týmu navíc tři hráče narozené 1996. Tým mladých slávistů, narozených 1998, jel na jih Švýcarska nasbírat zkušenosti z mezinárodních střetnutí. Hráči se tak měli možnost porovnat s konkurencí z různých částí Evropy.


Přečtěte si, jak trenér týmu Miroslav Jíra hodnotil jednotlivé předvedené výkony svých svěřenců.


Slavia – Inter Milán (Itálie) U 18 0:0

V základní skupině jsme sehráli s favorizovanými týmy velmi důstojnou roli a soupeře jsme dokázali vždy přinutit hrát naplno. Úvodní zápas proti italskému gigantovi jsme byli v prvním poločase nervózní, ale postupně jsme se dokázali přizpůsobit tempu zápasu a kvalitě soupeře. V závěru nás sice Inter dostal pod tlak, ale naše skvěle fungující defenzíva znamenala zisk prvního cenného úspěchu na turnaji.

Slavia – Tijuana (Mexiko) U 18 1:1


Branka: Krejdl

Ve druhém zápase jsme sehráli utkání, které se pro nás nevyvíjelo dobře, protože jsme prohrávali 0:1. Do poločasu jsme však srovnali zásluhou dua Lauricella-Krejdl na 1:1 a kluci ukázali nádhernou akci, kdy záložník Lauricella inteligentní patičkou vybídl ke skórování Krejdla, který se nemýlil. Ve druhém poločase to bylo doslova rugby! Mexičané nás kopali, bouchali v přerušené hře a útočníka Kovaříka dokonce pokousali na hlavě. Kluci ukázali srdce šampionů a dokázali přesto neinkasovat a udržet další cennou remízu.

Slavia – Midtjyalland (Dánsko) U 18 1:2

Branka:
Žežulka

V tomto zápase proti pozdějšímu suverénnímu vítězi turnaje jsme byli od začátku horším týmem a Dánové po zásluze vedli v poločase 1:0. O přestávce proběhla důraznější domluva s ohledem na to, že nemají co ztratit a že konečná remíza může pro nás znamenat možnost hrát semifinále.
Ve vápně byl po změně stran faulován Žežulka, sám se rozhodl penaltový kop zahrát a bohužel penaltu neproměnil. Dánové následně zvýšili na 2:0 a s námi to nevypadalo dobře. Jenže kluci ukázali neskutečný charakter a zásluhou Krále se Žežulkou dokázali snížit na 1:2. V závěru pak mohl vyrovnat z dobré pozice Kovařík, bohužel se k zakončení neodhodlal.

Zápas o 5. místo

Slavia – Tottenham (Anglie) U 18 3:2pen

Branky: 2 Krejdl

Penaltové kopy:
5:4 Slavia (Souček, Žežulka, Diviš, Novák, Stropek)

Tohle utkání si kluci opravdu užili. Byl to nádherný zápas a pro diváky atraktivní podívaná s penaltovým závěrem. Kohouti v zápase dvakrát vedli, ale ani to jim proti nám nestačilo. Kluci do tohoto zápasu dali úplně všechny síly, které ještě měli, a odměnou jim byl skalp špičkového týmu anglické Premiér League. Trenéři Tottenhamu nevěřícně po zápase koukali, jak je vůbec možné, že je dokáže o rok mladší tým takhle potrápit a nakonec ještě porazit. Přesto přišli všichni uznale pogratulovat a ukázali skvělý charakter.

Konečné pořadí

1. Midtjyallnd – Dánsko
2. Atletico Madrid – Španělsko
3. Inter Milán – Itálie
4. Ticino tým – Švýcarsko
5. Slavia Praha – ČR

6. Tottenham Hotspur – Anglie
7. Tijuana – Mexiko
8. Lokomotiv Moskva – Rusko

Na závěr ještě Miroslav Jíra děkoval rodičům za podporu reprezentačnímu trenérovi mládeže Petru Janouškovi a rodičům hráčů.
Svým svěřencům pak poslal vzkaz: „Musím vyseknout obrovskou poklonu všem naším hráčům a jsem rád, že se kluci přesvědčili o mojí vizi, že věk hráče nerozhoduje. Důležitá je kvalita hráče, jeho schopnosti, charakter, mentální odolnost a hlavně schopnost ukázat v zápase své dovednosti, bez ohledu na to, jak je tom soupeř věkově proti vám na druhé straně hřiště. Kluci hráli jste výborně a doufám, že vám tyto cenné zahraniční zkušenosti pomohou ve vaší kariéře být lepšími hráči."


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články