U13 získala turnajový triumf v Lucembursku | SK Slavia Praha
Více

U13 získala turnajový triumf v Lucembursku

PRAHA - Slávisty kategorie U13 čekalo o Velikonocích poměření sil s týmy z Lucemburska, Francie nebo Spojených států. Mladí slávisté se nezalekli ani toho, že poprvé v zahraničí hráli na velkém hřišti a turnaj zcela opanovali. Zcela suverénně si bez jediného zaškobrtnutí a jediné obdržené branky dokráčeli pro vítěznou trofej.
Během Velikonoc absolvoval tým SK Slavia Praha ročníku 2002 mezinárodní turnaj v Lucembursku, který se odehrál v krásném areálu malého městečka Mondorf. Turnaj za účasti zahraničních týmů se hrál na velké hřiště systémem 11:11, což byla pro slávistický tým premiéra na zahraničí půdě. V neděli byly na programu dva přátelské zápasy. Nad reprezentací USA vyhráli sešívaní 5:0 a s polským týmem FC Widzew Lodz vybojovali vítězství 4:0.

Samotný turnaj byl na programu na Velikonoční pondělí a Slavia při cestě za prvním místem neklopýtla ani jednou. Podívejte se na její výsledky v průběhu dne:

Základní skupina:

SK Slavia Praha – reprezentace USA 2:0 (Hroník, Toula)
SK Slavia Praha – Bastendorf 6:0 (2 Toula, Linhart, Hroník, Starý, Kopáček)
SK Slavia Praha – US Mondorf 2:0 (Linhart, Starý)

Čtvrtfinále:

SK Slavia Praha – SV Eintracht Trier 2:0 (Toula, Starý)

Semifinále:

SK Slavia Praha – FC Metz 1:0 (Hroník)

Finále:

SK Slavia Praha – reprezentace Lucemburska 1:0 (Hroník)

Celkové pořadí:

1. SK Slavia Praha
2. reprezentace Lucemburska
3. 1.FC Kaiserslautern
4. FC Metz


Turnaje se tým zúčastnil v této sestavě: Surovčík, Chalupa, Hájek, Garagič, Štětka, Kopáček, Šmíd, Křišťan, Hroník, Linhart, Hrubeš, Matys, Toula, Starý a trenéři Hladík a Varhaník.

Komentář trenéra Martina Hladíka: Chtěl bych klukům moc poděkovat za skvělou reprezentaci našeho klubu v zahraničí. Vyhrát zahraniční turnaj není vůbec jednoduché a nám se to dokonce podařilo bez obdržené branky. Ve všech zápasech jsme podali velmi dobrý výkon a jsem rád, že se nám podařilo zvítězit nad vynikajícím týmem FC Metz, který měl ve svém středu řadu individualit. S předvedenou hrou jsme byli také spokojeni a jsem velmi rád, že z našeho týmu byl Lukáš Hroník vyhlášen nejlepším hráčem turnaje, což dokazuje, že se naši hráči dokážou prosadit i mezi velmi slušnou zahraniční konkurencí.

 Lukáš Hroník - nejlepší hráč turnaje.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články