Trofej pro vítěze ME U21 v sobotu v Edenu! | SK Slavia Praha
Více

Trofej pro vítěze ME U21 v sobotu v Edenu!

PRAHA - Chcete si zblízka prohlédnout pohár, který 30. června na našem stadionu pozvednou nad hlavy vítězové mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let? Už v sobotu budete mít jedinečnou šanci!
Trophy Tour – seriál, při němž bude představena trofej pro vítěze ME fotbalistů do 21 let – odstartovala na sobotním derby a bude pokračovat při zápase Slavia – Jihlava v Edenu. Trophy Tour skončí 27. dubna v Otrokovicích.

Během 16 dnů se tak pohár objeví na devíti místech celé České republiky, převážně pak v hos- titelských městech šampionátu a tamních stadionech – Praze, Olomouci a Uherském Hradišti. V Edenu si budete moci pohár prohlédnout u vstupu č. 1.

Slávistům se bude podepisovat i klíčový hráč reprezentace a aktuálně zraněný člen týmu Miroslava Beránka Jaromír Zmrhal. Start miniautogramiády je na programu zhruba v 16:30.

Trophy Tour půjde naproti fotbalovým fanouškům na stadionech v dějištích turnaje, ale také široké veřejnosti v obchodních centrech a na náměstích ve vybraných městech. Fanoušci budou mít možnost vyfotit se s pohárem, získat autogramy fotbalových hvězd a zároveň také soutěžit o vstupenky na vybraná utkání mistrovství Evropy 2015 v ČR.

Trofej

Současná trofej pro mistry Evropy ve fotbale do 21 let je v „oběhu“ od roku 1998 a poprvé ji třímali v rukou hráči Španělska po závěrečném turnaji v Rumunsku, kde ve finále zdolali Řecko. Pohár vytvořili umělečtí skláři v proslulých dílnách v italském Muranu nedaleko Benátek – měří 60 centimetrů a váží šest kilogramů. Tělo trofeje je vytvořeno ze skla, při tvorbě dalších kompo- nentů byly využity také mosaz, nikl a 24 karátové zlato.

Originál poháru je v trvalém držení UEFA, která ME ve fotbale do 21 let pořádá. Vítězná asociace pak získá pro své potřeby repliku stejné velikosti. To byl také případ České republiky při jejím tri- umfu ve Švýcarsku v roce 2002. Mistři Evropy jsou dále dekorováni zlatými medailemi, poražení finalisté získávají medaile stříbrné. Pro oba týmy je připraveno shodně 35 kusů medailí.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články