Po dvou brankách a třech bodech, dorosty slavily ve vložených zápasech výhru | SK Slavia Praha
Více

Po dvou brankách a třech bodech, dorosty slavily ve vložených zápasech výhru

PRAHA - Dorostence čekal anglický týden, devatenáctka měla na programu dohrávku s Mladou Boleslaví, U18 hostila ve středu doma Benešov. Mladší dorost předehrával vršovické derby s Bohemkou, aby sešívaným nechyběli v původně naplánovaném termínu reprezentanti z kategorie U17. Všechna mužstva vstřelila shodně dvě branky a radovala se z výhry.

U19

Mladá Boleslav – Slavia 0:2 (0:0)

Branky:
54. Veselý, 90. Jakab

Sestava: Otahal, Gilian, Žežulka, Routek, Pelyak, Lukič (63. Husenský), Valenta (79. Zeman), Vavrouš (86. Ščuka), Čermák (63. Doležal, 89. Jakab), Veselý, Batka

Komentář trenéra Martina Poustky:
Těžké a tvrdé utkání s bojem o každý metr hrací plochy. Domácí hráli aktivně, houževnatě a zodpovědně. Naši kluci si i tak gólové příležitosti vytvořili a dokázali dvě využít, a tak slaví týmové vítězství, které je povzbudí do dalších zápasů.

U18

Slavia – Benešov 2:0 (0:0)

Branky:
Zeman, Heřman

Sestava:
Lisa – Schulz (50. Gábor), Mařík, Hovorka, Jakab – Husenský (60. Skuhravý) – Franc (75. Vaněk), Vávra, Heřman (70. Slezák), Havlina (80. Vaněk)

Komentář trenéra Adama Petrouše:
V zápase s Benešovem jsme vyhráli zaslouženě díky svému kvalitnímu výkonu. Vytvořili jsme si spoustu krásných akcí, ale i tak jsme mnoho šancí zahodili.

U17

Bohemians 1905 – Slavia 0:2 (0:1)

Branky:
16. Krejdl, 73. Lauricella

Sestava: Přibyl, Pek, Stropek, Vyskočil, Souček, Král, Stehno (72. Diviš), Lauricella, Kovařík (63. Semrád), Novák (54. Vejvar), Krejdl

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Středeční mistrovský zápas byl zápasem derby s vršovickou Bohemkou a byl to zápas, který nás hodně bolel. Soupeř přerušoval naše akce často jen za pomoci nedovolených zákroků a faulů v zápase bylo opravdu dost. Přesto jsme v prvním poločase byli lepším týmem a působili jednoznačně fotbalověji. Odměnou nám byla v 16. minutě úvodní branka zápasu po nacvičeném signálu z rohu, kdy celou situaci dohrál ve vápně soupeře útočník Krejdl. Byli jsme týmem, který se dál snažil hru tvořit, ale kvůli množství faulů ze strany soupeře jsme se tolik nedostali k naší rychlé kombinační hře.

Do druhého poločasu jsme tentokrát nastoupili s taktikou především pozorné obrany a neotvírat moc prostor pro ofenzivní akce soupeře především před naším pokutovým územím. Chtěli jsme zůstat dál trpěliví a čekat na šanci rozhodnout zápas. Jenomže na můj vkus jsme byli až moc pasivní a Bohemka nás ve druhém poločase přehrávala a dostala se i do několika šancí, ve kterých nás podržel brankář Přibyl. Přesto jsme v 73. minutě sehráli skvělou ofenzivní akci po ose Diviš–Krejdl a hlavou zakončující záložník Lauricella, který tak definitivně poslal 3 body do Edenu.

Jsme uprostřed anglického týdne, protože nás v neděli čeká tým Pardubic, a já jsem rád, že kluci zvládli vršovické derby vítězně a k tomu jim gratuluji. Chtěl bych také moc poděkovat trenérovi Bohemky „Sekimu“, že nám vyšel vstříc s přeložením zápasu a umožnil nám kvůli nominaci hráčů na EURO U 17 hrát v silnější sestavě a za to si ho moc vážím!

U16

Bohemians – Slavia 1:2 (1:1)

Branky Slavie: Stříbrský, Bielesz

Sestava:
Radimský – Stojka, Straka, Schneider, Bílek (25. Kotěra) - Beňo, Cejnar (60. Petrák), Bielesz – Suk (41. Sodoma), Lauricella (74. Plucha), Stříbrský (60. Douděra)

Komentář trenéra Petra Karocha:
Celkově byl zápas poměrně vyrovnaný s naší občasnou mírnou herní převahou. Po našem aktivním začátku a dvou nevyužitých šancí otevřel skóre M. Stříbrský střelou z dálky. Vyrovnávací gól přišel po rohovém kopu domácích, kdy jsme nezachytili náběh hlavičkujícího soupeře. Po bojovném a vyrovnaném úvodu druhé půle jsme se začali prosazovat z rychlých protiútoků a vytvořili si několik čistých šancí. Vítězný gól přidal ze samostatné akce L. Bielesz.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články