Věřím, že nepříjemnou sérii otočíme, říká Beránek | SK Slavia Praha
Více

Věřím, že nepříjemnou sérii otočíme, říká Beránek

JABLONEC/STŘELNICE – Slavia podlehla Jablonci 1:2. V prvním poločase přesto byla k rozhodující brance blíž ona. „Své šance jsme neproměnili, což byl rozhodující moment utkání,“ mrzelo trenéra Miroslava Beránka. Proč tomu tak je? „Ve finální části nám chybí klid,“ dodal kouč.
„Do utkání jsme nevstoupili dobře, protože prakticky hned z první akce jsme inkasovali. Rychle jsme se naštěstí oklepali a srovnali. Myslím, že jsme byli lepším týmem, ale své šance jsme neproměnili, což byl rozhodující moment utkání,“ okomentoval trenér Miroslav Beránek první půli zápasu.

Po přestávce se ovšem situace otočila. „Ve druhém poločase domácí přidali a nás brzdila nepřesnost. Už jsme si nevytvořili tolik šancí a nakonec o výsledku rozhodla individuální akci Pospíšila. Domácí byli aktivnější,“ uznal kouč Slavie.

Slavia potřetí prohrála 1:2. „To nás samozřejmě mrzí, hráči cítí, že i tady jsme mohli bodovat. Jak v zápasech proti Spartě, Plzni nebo tady nám chybí lepší zakončení akcí. To je vždy ten rozhodující rozdíl mezi oběma týmy,“ poukázal trenér na rozdíl mezi sešívanými a favority.

Hradec s Budějovicemi remizoval, což Slavii napomohlo. „Z pohledu tabulky to je pro nás pozitivum. Dozvěděl jsem se to před pěti minutami, byl jsem vtažen do utkání a na ostatní zápasy jsem nemyslel. Chtěli jsme tu prostě uspět,“ kabonil

O své vlastní pozici ale spekulovat nechtěl. „Já sám z boje utíkat nebudu, to není můj styl práce. Máme před sebou pět zápasů, všechny jsou hratelné a já věřím, že nepříjemnou sérii otočíme,“ dodal po zápase.

Co by měli sešívaní dělat, aby nepříznivou sérii zlomili? Proměňovat šance. „V tréninku se koncovce věnujeme, nic jiného, jiný recept než trénink neexistuje. Když se nedaří, chybí ve finálních částech klid, to jsou rozhodující momenty utkání,“ je jasné trenérovi sešívaných.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články