Magazín Poločas: Jiří Pavlenka, Liga mistrů nebo návrat do sešívaného | SK Slavia Praha
Více

Magazín Poločas: Jiří Pavlenka, Liga mistrů nebo návrat do sešívaného

PRAHA - Slávističtí fanoušci se o reprezentační pauze nenudili, přestávku jim zpestřilo čtvrtfinále Ligy mistryň i mládežnický Slavia International Cup, proto jim také patří stránky magazínu Poločas. Nechybí ani tradiční rozhovor s hráčem áčka, tentokrát s gólmanem Jiřím Pavlenkou.
Magazín s pořadovým číslem dvanáct přináší velký rozhovor se zimní brankářskou posilou sešívaných Jiřím Pavenkou, který ze tří startů v sešívaném dokázal dvakrát udržet čisté konto. Do Slavie přišel z Baníku Ostrava. „Rozhodl jsem se, že chci hrát za Slavii, i když jsem věděl, že to nebude jednoduché. Sezona byla rozjetá, člověk se musí rychle adaptovat na nový tým a nové věci. Ale to patří k fotbalu a člověk se potřebuje posunout dál,“ ví třiadvacetiletá opora mezi tyčemi.

Nemůže chybět ohlédnutí za čtvrtfinále Ligy mistryň, v němž sešívané sice v prvním zápase podlehly Lyonu 1:9, doma se už ale francouzskými profesionálkami zastrašit nenechaly a uhájily remízu 0:0. V Edenu se také představila čínská posila Yingjie Hu. „Mým cílem je zahrát si v dalších velkých zápasech, jako bylo právě čtvrtfinále Ligy mistryň s Lyonem,“ prozradila v rozhovoru na straně 10.

V historickém okénku se magazín věnuje Velikonocům. V roce 1936 hrála Slavia se svým oblíbeným oponentem z Oxfordu, o dvacet let později pak na Velikonoce opět oblékla sešívané dresy. Jak se zápasy vyvíjely, si přečtěte na straně 22.

Rubrika věnované mládeži je tentokrát zaměřena na jedny z nejmladších hráčů. U11 a U12 se zúčastnily turnaje Slavia International Cupu, kde poměřily síly s Juventusem nebo čínskými soupeři. Povedení turnaj hodnotí šéf mládežnické akademie Jiří Plíšek nebo ambasador turnaje Pavel Nedvěd.

Slavii čeká v sobotu Jablonec, a tak magazín přinese i tradiční představení mužstva soupeře ze severu Čech včetně trojice jeho opor. Strana 13 patří ohlédnutí za pražskými derby, nechybí ani ligová tabulka a rozpis utkání.

Magazín Poločas koupíte ve fanshopu Slavie, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách. Cena je 20 Kč. 




Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články