Herně ano, výsledkově ne, hodnotil trenér Uhrin remízu | SK Slavia Praha
Více

Herně ano, výsledkově ne, hodnotil trenér Uhrin remízu

PRAHA/EDEN ARENA - Slávisté bojovali, přesto ale fanoušci v Edenu neviděli v zápase s Jabloncem jedinou branku. „Takhle bych si zápasy představoval herně, ale ne výsledkově. Myslím, že jsme na dobré cestě, máme mladé mužstvo, které se potřebuje zlepšit v koncovce,“ říká po zápase trenér Dušan Uhrin.
Trenér Dušan Uhrin neměl z finálního výsledku radost. „Nejsem spokojený, protože jsme remizovali. Měli jsme v zápase řadu obrovských příležitostí, kdy jsme měli skórovat. Hráči ze sebe ale vydali maximum a musím je pochválit. Škoda jen, že jsme nedali branku,“ mrzelo trenéra.

Jeho týmu se dařilo hrozit především po přestávce. „První půle byla z naší strany opatrnější. I když se nám dařilo držet míč, nebyli jsme tak nebezpeční vepředu. To se nám více dařilo ve druhém poločase, kdy jsme nejen drželi míč, ale byli také nebezpečnější, zejména díky náběhům ze stran,“ popisoval Uhrin. „Hráli jsme proti vynikajícímu soupeři, ale po 60. minutě jsme mu nedali šanci, aby nás překvapil,“ dodal na adresu Jablonce.

Co se mu na hře sešívaných nejvíce líbilo? „Takhle bych si zápasy představoval kombinačně, ale ne výsledkově. Nastřelili jsme hodně tyčí, drželi jsme míč. Myslím, že jsme na dobré cestě, máme mladé mužstvo, které se potřebuje zlepšit v koncovce. Dnes jsme měli smůlu, ale zase si nemůžeme stěžovat. Minule na Dukle jsme naopak měli štěstí,“ ví trenér Slavie.

Dnes mu opět skládání základní jedenáctky překazila chřipka, která se v kabině červenobílých trvale zabydlela. „Doprovází nás epidemie chřipky a horeček. Dnes hráli ti, kteří byli zdraví a nejlépe připravení. Doufám, že už nikdo neonemocní. Včera jsme měli trénink, na který najednou nepřišlo pět lidí, protože onemocnělo. Zůstalo nám patnáct hráčů a povolali jsme i gólmana Lukáše Soukupa, kterého máme na Viktorce Žižkov. Martin Berkovec trénoval za poslední dva týdny pouze jednou. Nakonec byl na lavičce, aby se nezdálo, že děláme příliš velké změny,“ prozradil Dušan Uhrin.

Chyběl Martin Latka nebo Milan Škoda. „Je škoda, že Milan nemohl nastoupit, mohli jsme hrát na dva útočníky,“ dodal k marodce. Právě zdravotní stav je dlouhodobě Achillovou patou Slavie. „Snad jediný týden od soustředění nebyl tým pohromadě. Nemůžete mužstvo sehrát, dnes se ale semkli a podařilo se jim hrát, co jsme trénovali. Když Spartě chybí tři hráči, prohraje na Slovácku. Nám tu řádí chřipka, po té nemůžete hrát týden. Jablonský byl dnes na lavičce, přestože jen jednou trénoval. Proto to ve hře skřípe. Těší mě ale, že i když to skřípe, urveme body. Vidím na hráčích vůli, třeba na Dukle jsme je ukopali,“ hledal pozitiva trenér.

Sešívaní tak dnes nastoupili v netradičním rozestavení, Jaromír Zmrhal na pravé straně, Michal Frydrych na kraji obrany. „Zmrhal byl na pravé straně kvůli tomu, že jsme chtěli zaskočit soupeře a také kvůli tomu, že jsme chtěli postavit i Mihalíka, který lépe hraje nalevo. Na tréninku to byla opravdu nebezpečná kombinace, ale ještě ji musíme natrénovat. Michal Frydrych hrál velice dobře,“ chválil obránce trenér.

Slavia se drží na pátém místě, trenérovi je ale jasné, že vše nepůjde samo. „Naše ztráta zatím není klíčová, uvidíme až tak tři zápasy před koncem. Musíme se dívat hlavně na sebe, začali jsme tu něco tvořit. Nelze si myslet, že stačí mávnout kouzelným proutkem a všechno půjde samo,“ je realista.

Samotný klub pak v týdnu řešil změnu ve svém vedení a majitelé byli před zápasem také v kabině. „Říkali nám, že se stav věcí nemění, jede se dál a popřáli hráčům v zápase hodně štěstí. Nepřidá vám to, když jsou v klubu takové změny. Jsem tu tři čtvrtě roku a jinde jsem něco takového nezažil, nejdřív insolvence, pak můžete hrát o poháry, změna majitelů… udělali jsme vše, aby to na hráče mělo co nejmenší vliv,“ komentuje změny Dušan Uhrin.




Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články