Slavia se v sobotu představí v Olomouci | SK Slavia Praha
Více

Slavia se v sobotu představí v Olomouci

PRAHA – Sešívaní se v sobotu představí na hřišti Sigmy Olomouc, která je předposlední a bojuje o záchranu. Utkání na Hané začíná v 17:00.
„Hrajeme o poháry, Olomouc hraje o záchranu. Čeká nás těžký zápas, který bude určitě bojovný. My se nemůžeme ohlížet, jestli Olomouc hraje o sestup. Chceme na příčky, které by nám zaručovaly pohárové umístění,“ uvedl trenér Dušan Uhrin.

Od samotného zápasu očekává hlavní trenér hlavně boj. „Čeká nás těžké a bojovné utkání, ve kterém budeme muset více než stoprocentní výkon. Hráči musí na hřišti nechat úplně všechno. Jedeme do Olomouce s tím, že chceme vyhrát,“ pokračuje trenér, který se bude muset obejít bez nejlepšího střelce.

„Asi bude chybět Milan Škoda, který není zdravý. Když to porovnám se sestavou, která hrála proti Jablonci, tak je to všechno,“ vysvětluje Uhrin.

Podle brankáře Jiřího Pavlenky nebude hrát rozdíl v tabulce roli. „Bude to těžký zápas. Olomouc hraje o záchranu, my chceme hrát o poháry. Nejde ale o to, jaký je mezi týmy bodový rozdíl v tabulce. Oba kluby chtějí vyhrát a udělají pro to maximu,“ má jasno gólman Slavie.

„V naší lize může každý porazit každého a prohrát s každým. Olomouc bude těžký soupeř, hraje doma a hraje o hodně. My tam ale jedeme vyhrát za každou cenu, abychom se porvali o poháry,“ doplňujě Pavlenka.

Pokud by si slávistická obrana připsala třetí nulu v řadě, byl by to určitě velký základ k úspěchu. „Určitě bychom se nezlobili. Hlavně ale chceme, abychom vyhráli, předvedli dobrý výkon a postoupili zase k dalšímu zápasu,“ má jasno brankář Slavie.

V podobném duchu hovoří před zápasem také útočník Lukáš Železník. „Olomouc hraje o bytí, takže očekávám bojovný zápas. Domácí budou určitě makat, budou hrát od první minuty. Nesmíme podlehnout, musíme také jezdi od první minuty, vstřelit nějaký gól a vyhrát tam,“ doufá odchovanec Zlína.

Právě ještě v dresu Zlína se s Olomoucí Železník potkával v minulé sezoně ve druhé lize, takže tamější prostředí výborně zná. „Mají pěkný stadion, je tam výborná tráva. Prostředí bude dobré a myslím, že nám bude vyhovovat, můžeme hrát kombinační fotbal. Doufám, že nám to bude vyhovovat, věřím, že to vyjde a odvezeme si tři body,“ zakončil optimistický Lukáš Železník.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články