Magazín Poločas: Univerzální voják Jan Bořil | SK Slavia Praha
Více

Magazín Poločas: Univerzální voják Jan Bořil

PRAHA – Bližší představení univerzála v sešívané obraně, vzpomínka na velkého slávistu Standu Procházku nebo úspěšný nábor. To vše přinese magazín Poločas číslo 13.
V Edenu je od začátku jarní sezony a původně sem přicházel jako pravý obránce. V posledních zápasech se ale Jan Bořil usídlil na straně levé. Pětadvacetiletému univerzálovi to ale nevadí ani v nejmenším, vždyť za svou kariéru prošel většinou postů. „Vyzkoušel jsem si v podstatě úplně všechno. Jsem takový, že chci vyhrávat, to je všude stejné,“ komentuje boleslavský odchovanec, kterému patří velký rozhovor na straně 4.

V týdnu se také ve sportovním areálu vybíraly posily pro A-tým zítřka. Úterního náboru do slávistické mládežnické akademie se účastnilo 51 dětí. Jak odpoledne probíhalo, se dozvíte na straně 28. V rubrice věnované mládeži představíme také Ladislava Krobota, který v patnácti letech podepsal ve Slavii profesionální smlouvu.

Třináctý Poločas patří také rozloučení s velkým slávistou, zpěvákem Standou Procházkou, který nás opustil ve věku nedožitých 97 let. Slavia si ho už navždy bude připomínat slovy hymny, kterou pro klub složil. A sešívaní se nejen proti Teplicím nechají inspirovat jejím textem: „Proto hoši góly dávejte, ať jste vždy a všude vítězní.“

Jarní počasí už přeje venkovním aktivitám, Odbor přátel proto pravidelně pořádá procházky Prahou, díky nimž se o Slavii dozvíte mnoho zajímavého. V Poločase si můžete vybrat, na kterou z nich se vydáte. V Poločase také tradičně naleznete jubilanty, představení soupeře i statistiky sešívaných. 

Magazín Poločas koupíte ve fanshopu Slavie, na pokladnách nebo od kolportérů u stadionu a na tribunách. Cena je 20 Kč.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články