Derby je naše! Slávistky jsou po výhře blízko titulu! | SK Slavia Praha
Více

Derby je naše! Slávistky jsou po výhře blízko titulu!

PRAHA/LETNÁ - Fotbalistky Slavie vyhrály nad Spartou 3:2 po brankách Divišové, Kožárové a Svitkové a přiblížily se titulu. Zápas nabídl dramatickou podívanou s úspěšným koncem.
Slávistky do derby nastoupily ve stejném složení jako doma proti Lyonu. V úvodu po rozehrávce si slovo vzala domácí Sparta, ale k zakončení se nedostala. Následně Slavia zahrozila ze standardní situace. První větší šance přišla 6. minutě, když z rohu vápna střílela Mocová, míč se do branky nedostal. V 9. minutě se za vápnem ke střele dostala Bartoňová, ale také její pokus skončil vedle levé tyče. Sparta byla při chuti, chtěla se dostat do vedení, slávistky však pozorně bránily.

V 18. minutě se na pravé straně dostala přes sparťanky Cahynová, přihrála Svitkové, která zakončovala zády k brance přes hlavu, Vršatová se však zaskočit nenechala. Slavia šla do vedení o tři minuty později, Divišová přešla přes dvě hráčky, a přestože byla faulována a rohu vápna technicky vystřelila na zadní tyč přes bránící Odehnalovou a překonala bezmocnou Vršatovou.

Branka zápasu dodala šťávu, Sparta zvýšila obrátky a tlačila se do zakončení. Z úhlu centrovala Martínková, obrana zblokovala. Následně před vápnem došlo k faulu, centr Mocové odvrátila Cahynová, ale hned z dalšího souboje se míč dostal na roh. Z něho se prosadila Martínková a vyrovnala. O chvíli později další nebezpečný centr odvrátila Votíková. Ve 39. minutě se do přečíslení dostala Sparta, zakončující Ivaničová pod tlakem nezamířila přesně. Do konce poločasu slávistky chtěly udržet vyrovnaný stav, což se podařilo.

Slavia hned v úvodu druhého poločasu mohla jít do vedení, když Chlastáková posunula míč na Svitkovou, která na pravé straně našla volnou Divišivou, ta ale tváří v tvář Vršatové neuspěla. A tak šla do vedení v 52. minutě Sparta. Po standardní situaci Slavie se dostala do rychlého přečíslení, Ivaničová z pravé strany poslala centr před branku a Stárová se hlavou nemýlila.

V 57. minutě se do dobré pozice dostávala Bartoňová, ale místo střely volila přihrávku do strany, Ivaničová ji však nedostihla. V 59. minutě nebezpečně střílela ze strany vápna Svitková, Vršatová vyrazila na roh. O minutu později Benýrová přerušila nebezpečný brejk Sparty, následně poslala míč dopředu, kde Divišová prodloužila na Kožárovou, ta z první krásně překonala brankářku a srovnala na 2:2.

O tři minuty později Kožárová ve vápně centrovala, ale Odehnalová zahrála rukou a byl z toho pokutový kop, který proměnila Svitková. Slavia byla na koni, měla více ze hry, více si dovolovala. Spartě najednou odskakovaly míče, nic jí nevycházelo. Slavia si vybojovala více rohových kopů, ale také se jí nedařilo zakončovat. Až v 75. minutě pálila Divišová, trefila ale jen boční síť.

V 83. minutě zahrávala nebezpečnou standardku Mocová, naštěstí zamířila do náruče Votíkové. V 87. minutě mohlo být vyrovnáno, po rohu nejdříve střílela Martínková, ale trefila Moťovskou, následně dorážela Bertholdovou, ale přes slávistky míč do branky nedostala. Závěr byl dramatický, Sparta se hnala za vyrovnáním, ale vedení se červenobílým podařilo uhájit a Slavia se přiblížila obhajobě mistrovského titulu.

Sparta - Slavia 2:3 (1:1)

Branky: 34. Martínková, 52. Stárová - 21. Divišová, 60. Kožárová, 63. Svitková (pen)

Sparta:
Vršatová - Dlasková (73. Moťovská), Bertholdová, Odehnalová, Vyštejnová - Stárová, Martínková, Bartoňová - Veselá (79. Bužková), Mocová, Ivaničová

Slavia: Votíková - Tomášková, Necidová, Budošová, Benýrová (64. Juračková) - Divišová, Cahynová, Bartovičová, Pěničková (46. Chlastáková), Svitková - Kožárová (86. Skálová)

ŽK: 58. Odehnalová, 90. Bartoňová - 50. Bartovičová, 78. Kožárová, 90. Svitková

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články