Holandská posila do útoku: Mick van Buren | SK Slavia Praha
Více

Holandská posila do útoku: Mick van Buren

PRAHA - Slavia přivítala na tréninku novou posilu do útoku. Do Edenu přichází třiadvacetiletý nizozemský útočník Mick van Buren. Ve Slavii podepsal smlouvu do 30. června 2019.
„Jsem velmi šťastný a těším se, že zde budu hrát a že s týmem něčeho dosáhneme,“ usmíval se holandský útočník po podpisu smlouvy. Do Slavie přichází z Dánska. „Byl jsem stále v kontaktu s Esbjergem, také se mnou chtěli podepsat smlouvu, ale když jsem slyšel o zájmu Slavie, bylo pro mě velmi zajímavé změnit soutěž i klub. Je to tu velký klub a slyšel jsem, že má úžasné fanoušky,“ vysvětloval Mick van Buren, proč zvolil právě Slavii.

A jaké jsou jeho cíle? „Chci tvrdě pracovat pro tým, dosáhnout v téhle sezoně ligového vrcholu, abychom se probojovali do Evropské ligy nebo Ligy mistrů. To je cíl jak můj, tak celého týmu. Uvidíme, jak to půjde. Já už jsem si základní skupinu Evropské ligy zahrál a je to úžasné, musíme letos udělat maximum, abychom jí dosáhli,“ dodává.

Třiadvacetiletý holandský útočník přichází do Slavie z dánské nevyšší soutěže. Odchovanec rotterdamského SBV Excelsior se v roce 2011 probojoval do prvního mužstva a ozkoušel si tak atmosféru Eredivisie. Následující sezonu, když klub sestoupil do druhé ligy, se van Buren rozstřílel a díky 13 gólům si ho vybral dánský prvoligový účastník Esbjerg fB. Za něj odehrál 68 ligových utkání a nastřílel celkem 18 branek. S týmem se také v sezoně 2013/2014 probojoval mezi nejlepších 32 celků Evropské ligy, v níž se dokázal čtyřikrát gólově prosadit.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články