Slavia představila trenéra Jaroslava Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

Slavia představila trenéra Jaroslava Šilhavého

PRAHA – Slavia představila na úterní tiskové konferenci nového trenéra Jaroslava Šilhavého. „Splnil veškerá naše očekávání a věříme, že je tím, kdo nás dovede k vysněným cílům,“ uvedl kouče předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.
Nového trenéra představil na tiskové konferenci předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. „Představenstvo společnosti na návrh generálního ředitele jmenovalo trenérem A týmu Jaroslava Šilhavého. S výběrem trenéra jsme začali minulé pondělí. Oslovili jsme tři české a čtyři zahraniční trenéry plus Zdeňka Zemana,“ objasnil.

„Snažili jsme se držet vysokou etiku jednání a jednali jsme i se zaměstnavateli daných trenérů. Nikdo z trenérů nás neodmítl, čehož si vážíme, ukazuje to, jakou kvalitu a sílu Slavia má. Nejdále jsme se dostali v jednání s Lubošem Kozlem, vše bylo těsně před dokončením, měli jsme pocit, že jsme si podali ruku. Velmi si vážíme toho, že zájem projevil Zdeněk Zeman, jednání s ním nešla odmítnout. Chtěl zanechat také stopu v České republice, bohužel jednání skončila z důvodu vyšší moci dříve, než začala,“ vysvětloval Jaroslav Tvrdík.

Volba nakonec padla na Jaroslava Šilhavého. „Jaroslav Šilhavý naplnil všechna naše očekávání. Nebyla to rychlá volba, nejprve s ním hovořil vyjednávací tým v čele s generálním ředitelem Martinem Krobem. Získali jsme trenéra, kterého jsme si přáli. Obsadil v české lize první místo a dvě třetí, postoupil do skupiny Evropské ligy i ze skupiny dál. Je bývalým slávistou, kapitánem týmu, členem Odboru přátel. Je náš sešívaný, má srdce a nasazení. V tomhle vidíme aktuálně největší rezervy týmu. Souhra a nasazení nejsou na takové úrovni, jakou si představujeme. Věříme, že se svou historickou zkušeností kapitána ví, co tým v této situace potřebuje,“ klade v trenéra důvěru Jaroslav Tvrdík.

„Věříme, že je tím, kdo nás dovede k vysněným cílům. Fanoušci mají vysoká očekávaní, proto věříme, že dokážeme znova nastartovat pohádku, která začala loni. Své aspirace neměníme. Všichni hráči jsou, bez ohledu na svou kariéru ve Slavii nebo cenu přestupu, na stejné startovní čáře. Je na trenérovi, jak s nimi naloží,“ zakončil představení trenéra předseda představenstva.

Úvodní jednání vedl generální ředitel Martin Krob. „Mám radost, že se nám podařilo přivést kvalitního trenéra, jakým Jaroslav Šilhavý je. Těším se, že Slavia společně s ním půjde vzhůru. Myslím, že jednání nebyla extrémně dlouhá, a chci poděkovat všem kandidátům. I jejich zájem o Slavii mi potvrdil, že Slavia je velice dobrá značka a je ctí pro ni pracovat,“ dodal generální ředitel Martin Krob.

Jaroslav Šilhavý v Edenu působil v minulosti jako hráč. „Ze Slavie jsem odcházel, když tu byla ještě dřevěná tribuna. Jsem nesmírně poctěn a potěšen, že nabídla přišla. Chtěl bych poděkovat panu Pauknerovi z Dukly a panu Tvrdíkovi za velice korektní jednání. Byl jsem smluvně vázán jinde a měl jsem dnes smíšené pocity, když jsem se loučil v kabině. Ale vysvětlil jsem klukům, že každý musí mít ambice. Na Slavii se rodí něco nového a jsem rád, že u toho mohu být,“ prozradil nový trenér sešívaných.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články