Slavia U13 přešla přes Bayern Mnichov, nakonec získala stříbro | SK Slavia Praha
Více

Slavia U13 přešla přes Bayern Mnichov, nakonec získala stříbro

MUNDERKINGNEN - 35 týmů z 16 zemí, takové bylo obsazení halového turnaje určeného pro hráče kategorie U13. Slavia předvedla na turnaji parádní výkony, dokonce postoupila přes veleslavný Bayern Mnicho. Ve finále pak v penaltovém rozstřelu bohužel nestačila na Schalke 04. I tak je to pro naše hráče obrovský úspěch!
Famózní tažení sešívaných mladíků popsal trenér U13 Ondřej Jura:
„Druhý víkend v lednu jsme vyrazili na mezinárodní halový turnaj do německého Munderkingenu. Byla to pro nás první soutěžní konfrontace v roce 2017, která zůstane dlouho v paměti našich hráčů i realizačního týmu. Jednalo se o 20. ročník turnaje, kde se setkalo celkem 16 národů, které zastupovalo 35 týmů. V historii turnaje se Slavii podařilo postoupit pouze dvakrát. Poprvé v roce 2004, kde došli Slávisté až do finále, ve kterém prohráli, a podruhé v roce 2014, kdy jsme obsadili dělené 5. - 8. místo. Turnaj začal již v sobotu základními skupinami. 

My jsme byli nalosováni do skupiny "C" kde nás hned na úvod čekal několikanásobný vítěz turnaje a velmi silný tým 1. FSV Mainz 05. Do utkání jsme však vstoupili výborně, vysokým presinkem a efektivitou zaskočili německý tým a ve druhé minutě jsme vedli po trefách Nováka se Sládkem 2:0. Hráli jsme velmi disciplinovaně do defenzívy a soupeře nepustili do vyložené šance. Mainz se prosadil až v posledních vteřinách, kdy korigoval na konečných 2:1. Tímto výsledkem jsme si zajistili první místo ve skupině, jelikož ostatní týmy nedosahovaly vysokých kvalit a jednoznačně jsme je přehráli. Do nedělní osmifinálové skupiny jsme si vytvořili dobrou pozici. 

V prvním utkání jsme jednoznačně přehráli tým z Litvy poměrem 4:0. V druhém zápase nás čekal velmi houževnatý soupeř z Turecka Altinordu Izmir. Podle mého názoru to byl pro nás zlomový zápas turnaje. Ve vyrovnaném zápase jsme vyhráli 1:0, čímž jsme si prakticky zajistili postup do čtvrtfinále. Třetí utkání jsme přehráli Vaihingen 6:0 a bylo jasné, že o první místo v osmifinálové skupině vyzveme doposud neporažený Frankfurt. Tento zápas si podmanil David Novák, který předvedl nevídaný výkon a 4 trefami nás poslal do čtvrtfinále z prvního místa. Jednu branku přidal po individuální akci Beran a zápas jsme ovládli poměrem 5:2. 

Ve čtvrtfinále nás čekal reprezentační výběr Finska, který vzhledem k horšímu skóre skončil druhý ve vedlejší skupině za Schalke 04. Ve čtvrtfinále pokračoval Novák ve výborných výkonech a ve spolupráci s Patrikem Měkotou vstřelil hned v úvodu dvě branky, čímž jsme soupeře srazili na kolena a nakonec vyhráli jednoznačně 6:1. 

Odměnou za skvělé výkony nám byl semifinálový duel proti Bayernu Mnichov. Soupeř od začátku potvrzoval své kvality a brzy šel do dvoubrankového vedení. V půlce zápasu nás vrátil do hry Beran, který snížil na 1:2, ovšem vzápětí jsme inkasovali a prohrávali opět o 2 branky. Do konce utkání chybělo asi 90 sekund, když Měkota vykřesal naději a snížil na 2:3. V naprosto infarktovém závěru 20 sekund před koncem vyrovnal Novák a na řadu přišel penaltový rozstřel. V něm jsme byli šťastnějším týmem a postoupili tak do finále, kde nás čekalo Schalke 04. 

Finále se hrálo v úžasné atmosféře před tisícovou návštěvou. Hrála se hodně taktická bitva s minimem šancí, přesto jsme mohli před koncem rozhodnout, ovšem Novák ani Fatrdle své ložené šance neproměnili. Následovalo pětiminutové prodloužení, kde nás podržel skvěle chytající Gothard a ani v nastaveném čase jsme branku neviděli. Na řadu přišly opět pokutové kopy. Tentokrát byl šťastnější soupeř a nakonec jsme obsadili v turnaji druhé místo. 

Lukáš Gothard byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje a David Novák se stal neoficiálně nejlepším střelcem turnaje, jelikož vedení tuto cenu nevyhlašovalo. Rád bych vyzdvihl výkon celého týmu, který se i přes početnou marodku dokázal naladit na skvělou vlnu, po celý turnaj předváděl spolehlivé výkony a v turnaji nepoznal hořkost porážky v základní hrací době. Jako jediný tým jsme až do finálového prodloužení točili pravidelně dvě čtveřice a rovnoměrně tak vytížili všechny hráče. Velký turnaj odehrál David Novák, který ve spolupráci s Patrikem Měkotou v útočné dvojici táhnul oba dva dny celý tým a nastřílel i v této konfrontaci 15 branek. Myslím, že na tento turnaj budeme všichni rádi dlouho vzpomínat, ovšem pořád máme před sebou velký kus práce, především ve srovnání s nejlepšími Bundesligovými kluby v rámci pohybových předpokladů."

Sestava:
Gothard - Sládek, Krstevski, Kričfaluši, Fatrdle - Novák, Měkota, Beran, Labík, Mazánek.

Základní skupina:
SK Slavia Praha - 1. FSV Mainz 05 2:1
Branky: Novák, Sládek
SK Slavia Praha - SV Unterstadion 8:0
Branky: 2x Novák, 2x Mazánek, 2x Měkota, Labík, Sládek
SK Slavia Praha - Honved Budapest (HUN) 3:1
Branky: Novák, Měkota, Kričfaluši
SK Slavia Praha - SG Dettingen 10:0
Branky: 3x Novák, 2x Měkota, 2x Beran, 2x Kričfaluši, Sládek
 
Osmifinálová skupina:
SK Slavia Praha - FA Dainava Alytus 4:0
Branky: 2x Měkota, Kričfaluši, Beran
SK Slavia Praha - Altinordu Izmir 1:0
Branka: Měkota
SK Slavia Praha - SV Vaihingen 6:0
Branky: 2x Novák, 2x Kričfaluši, 2x Beran
SK Slavia Praha - Eintracht Frankfurkt 5:2
Branky: 4x Novák, Beran
 
Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha - FDS Suomi (FIN) 6:1
Branky: 2x Novák, 2x Měkota, Kričfaluši, Měkota 
 
Semifinále:
SK Slavia Praha - FC Bayern München 3:3 (7:6pp)
Branky: Beran, Měkota, Novák

Finále:

SK Slavia Praha - Schalke 04 0:0 (4:5pp)  

Konečné pořadí: 
1. FC Schalke 04
2. SK Slavia Praha
3. FC Bayern München
4. VfB Stuttgart
5.-8. Borussia Dortmund
5.-8. FC Luzern (CH)
5.-8. Eintracht Frankfurt
5.-8. FDS Suomi (FIN)

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články