Staň se hráčem Slavie! | SK Slavia Praha
Více

Staň se hráčem Slavie!

PRAHA – Slavia pořádá tradiční jarní nábor dětí do Slávistické školičky a do mládežnické akademie. Nábor se koná v úterý 4. dubna od 17:30 na umělé trávě v Edenu a přijít mohou všechny děti narozené v letech 2004 – 2013.
Na podzimní zářijový nábor přišlo rekordní číslo sto dětí, přes třicet z nich se zapojilo do tréninků mládeže, ať už do fotbalové školičky pro nejmenší čtyřleté a pětileté děti, anebo vybraní jednotlivci do přípravky a mladších žáků. „Některé děti se prosadily, další odtrénovaly několik jednotek, a když to nebylo ono, měly šanci pracovat na sobě a rozvíjet se individuálně a mohou nyní přijít na nábor znovu. Vývoj jednotlivce se nikdy nedá dopředu určit, budeme jen rádi, když přijdou znovu a uvidíme, kam se za půl roku posunuly. Navíc pokud se děti neprosadí ve Slavii, mají možnost jít trénovat do jednoho z našich partnerských klubů,“ říká šéftrenér přípravek Jiří Janeček.

Slávistická školička

Pokud máte doma malého chlapce nebo dívku a váháte, v kolika letech ho přivést, tak platí, že čím mladší dítě přijde na nábor, tím větší má šanci uspět a ve Slavii hrát. „Největší procento dětí, které u nás zůstanou, jsou kluci a holky ve Slávistické školičce, do které letos bereme děti narozené v letech 2012 a 2013. Školička je zaměřena na všeobecný rozvoj pohybových schopností, rozvoj obratnosti, koordinace. Děti se v ní naučí základy jako je přelézt, přeskočit, podlézt překážku, nebát se míče, neodkopávat ho. Školička má tréninky jednou týdně, za trénink se platí sto korun,“ upřesňuje Janeček přesnou náplň školičky. 

Komplexní péče o malé fotbalisty

Slávistická akademie zahrnuje děti od U6 až do U21. V kategorii U6 jsou tréninky dvakrát týdně, od U7 pak třikrát týdně. Stěžejní jsou pro Akademii sportovní třídy od 6. třidy, kdy naši hráči navštěvují specializované třídy s osmi hodinami sportovních aktivit týdně. „Není to jen tělocvik, ale i tzv. nulté hodiny, kdy se ještě před vyučováním věnujeme plavání, atletice, gymnastice. Specifické je i stravování, staráme se o to, aby děti měly snídaně, svačiny, obědy podle norem akademií. Snažíme se o děti starat komplexně.“

Malí fotbalisté mají ve Slavii skvělé zázemí a servis. „Máme odborníky na spoustu činností, na gymnastiku, atletiku, kondiční trenéry, fyzioterapeuty, volnočasového pedagoga, který se stará o děti mezi vyučováním a tréninkem, s dětmi dělá úkoly, odvádí je na individuální tréninky,“ líčí Jiří Janeček. 

Průběh náboru

Pokud chcete přivést vaše dítě na nábor, přijďte v
úterý 4. dubna v 17:30 na hřiště s umělou trávou v Edenu. Děti by měly přijít ve sportovním oblečení a obuvi, trenéři si děti rozdělí do jednotlivých věkových kategorií a poté budou zhruba hodinu zkoušet jejich dovednosti. Do Slávistické školičky nabíráme děti narozené v roce 2012 a 2013, do přípravky a mladších žáků děti narozené v letech 2004 – 2011.

Náboru se zúčastní hráči A-týmu a každé dítě od nás dostane drobné slávistické dárky a
dvě vstupenky zdarma na domácí utkání Slavie s Hradcem Králové.

Pokud potřebujete další informace k náboru anebo k Akademii, můžete kontaktovat šéftrenéra přípravek
Jiřího Janečka na tel. čísle 734 760 683.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články