Slávisté se podíleli na výhře nad Litvou | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se podíleli na výhře nad Litvou

ÚSTÍ NAD LABEM – Hned pětice hráčů Slavie dnes zasáhla do přípravného utkání české reprezentace proti Litvě, každý z nich odehrál jeden poločas.
Do prvního poločasu nastoupili v základní sestavě záložníci Antonin Barák a Jaromír Zmrhal, na hrotu útoku pak kanonýr Milan Škoda. Velmi aktivní a nebezpečný byl pro obranu soupeře na levé straně zálohy Jaromír Zmrhal, který svými průniky několikrát ohrozil bránu soupeře.

Do druhé půle poté přišli Josef Hušbauer, ten se postavil do středu záložní řady, a Jan Sýkora, který stejně jako ve Slavii nastoupil na pravém kraji záložní řady. Právě Jan Sýkora měl velký podíl na úvodní brance utkání, když dobře pronikl za obranu hostí a následně nahrával do vápna na Michaela Krmenčíka, který byl faulován, a Česká republika šla z nařízeného pokutového kopu do vedení.

Také druhý gól České republiky měl slávistickou stopu. Odchovanec Slavie Jakub Jankto, který nyní září v italské Serii A v dresu Udinese, vybojoval míč na levé straně hřiště, výborně ho dovedl až do vápna a povedenou trefou vstřelil hned ve svém premiérovém startu za český A tým gól.

U třetího gólu byl pak Josef Hušbauer, ten svým křížným centrem přes celou šířku hřiště našel bývalého slávistu Ondřeje Čelůstku, který z první hlavičkou vracel míč před branku, kde Michael Krmenčík zvýšil na 3:0.

Své zastoupení měla Slavia také v mládežnických reprezentacích. V dresu národního týmu U19 dnes odehrál celé utkání Libor Holík, český tým porazil v závěrečné části kvalifikace na mistrovství Evropy Maďarsko 2:1. Od 64. minuty byl na hřišti také Daniel Souček. 

Necelou půlhodinu pak bojoval za český tým U18 v utkání se Švýcarskem obránce Vojtěch Mareš.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články