V pondělí v 17:30 v Edenu s Hradcem Králové | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v 17:30 v Edenu s Hradcem Králové

PRAHA – Netradičně až v pondělí se tentokrát představí slávisté v ePojisteni.cz lize. V rámcei 24. kola zavítá do Edenu Hradec Králové, který bojuje o záchranu v soutěži.
„Jsme v roli velkého favorita, z tohoto pohledu je to pro nás zavazující. Těšíme se, že zase hrajeme před naším publikem. Teď jsme dali pět gólů Karviné, někdo si myslí, že to bude snadné, ale každý soupeř bojuje. Hradec bojuje o záchranu, minule byť hrál s Plzní doma, tak jim dlouho vzdoroval. Dokonce měl i šance,“ říká k pondělnímu duelu trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Určitě to nebude jednoduché, pokud se nám nepodaří vstřelit brzy góly a tím třeba soupeře zlomit. Ale naše povinnost je vyhrát, chceme určitě vyhrát, i když soupeře respektujeme,“ pokračuje trenér.

Kromě Dušana Šventa k utkání ještě nebude připraven Marko Alvir. „Ale už trénuje s týmem na hřišti,“ vysvětluje kouč. V utkání s Karvinou nebyl v základu Milan Škoda a ani na lavičce Jan Sýkora. Jestli budou k dispozici na pondělní duel, to se teprve uvidí.

Na další domácí zápas se těší i Antonín Barák, ale tuší, že Slavii nečeká nic jednoduchého. „Hradec bude určitě nepříjemným soupeřem. Hrál výborně doma s Plzní, dokázal vyhrát na hřišti Zlína. Bojuje o záchranu a nemůže se ohlížet, kde hraje. Hradec potřebuje bodovat všude,“ varuje záložník Slavie.

„My chceme ale jednoznačně vyhrát a udělat další důležitý krok v našem společném tažení. Těšíme se opět na skvělou podporu našich fanoušků a věřím, že nám pomůžou k vítězství tak jako už několikrát v letošní sezoně,“ doplňuje mladý reprezentant.

Slávistům se povedlo podzimní utkání na hřišti Hradce. „To už je historie, na to se nemůžeme vůbec ohlížet. Zápas v Hradci se nám povedl, ale v pondělí nás čeká něco úplně jiného. My se musíme soustředit na náš výkon a jen na to, co bude," zakončil slávistický středopolař.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články