U19: Strhující závěr rozhodl o dělbě bodů | SK Slavia Praha
Více

U19: Strhující závěr rozhodl o dělbě bodů

PRAHA/XAVEROV - Dramatický závěr přinesl zápas 25. kolo dorostenecké ligy mezi Slavií a Teplicemi. Slavia sice šla v 90. minutě do vedení, hosté však stihli v nastavení vyrovnat. Pokutové kopy pak zvládli lépe sešívaní.
Duel s Teplicemi přítomným divákům moc fotbalovosti nenabídl, celé utkání se bojovalo především ve středu hřiště, akce obou týmů selhávaly na nepřesnostech.

První šanci ke vstřelení branky si připravila Slavia. V 18. minutě zahrával z nadějné pozice standardní situaci Pavel Bucha, ovšem mířil pouze do středu branky. Na druhé straně měl velkou šanci na otevření skóre Lukáš Cisár, který postupoval sám na brankáře Romana Přibyla, útočící hráč Teplic však zakončil vedle.

V závěru poločasu se ještě k zajímavé střele dostal opět Pavel Bucha, jeho střela však skončila nad brankou. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, hra se odehrávala hlavně ve středu hřiště. V 71. minutě však Slavii podržel brankář Roman Přibyl, když skvělým zákrokem vychytal Vojtěcha Šilhana. Odražený míč se pak ještě snažili hráči Teplic dopravit do odkryté branky, obrana sešívaných však jejich pokusy zablokovala.

To nejlepší si oba týmy nechaly na závěr utkání. V 90. minutě se k centru z levé strany dostal Ondřej Pek, svým centrem našel přesně hlavu
Davida Nováka, který umístěnou hlavičkou dopravil míč za záda brankáře Němečka.

Už se zdálo, že všechny tři body zůstanou doma, jenže vše bylo jinak. Ze závěrečného tlaku vydolovaly Teplice rohový kop, který sice nebyl rozehraný příliš dobře, následně se však ještě hosté dostali k míči a vrátili míč do vápna, kde se hlavou prosadil Vyleta a srovnal na 1:1. Hned po gólu hlavní rozhodčí ukončil základní část hry.

Dramatický závěr tak přinesl pravděpodobně spravedlivou dělbu bodů. O následném bodu navíc za výhru v pokutových kopech rozhodl dvěma skvělými zákroky brankář Roman Přibyl, Slavia tak napočtvrté konečně zvládla penaltový rozstřel.

Další utkání odehraje Slavia U19 22.4. na půdě Mladé Boleslavi.

SK Slavia Praha - FK Teplice 2:1 (0:0) po pokutových kopech
Branky: 90. Novák - 90+2 Vyleta
Sestavy:
Přibyl - Schneider, Pek, Vyskočil, Havrda (80. Stropek) - Bjeloš (67. Macháček), Beňo, Bucha - Vejvar, M. Lauricella, Hönig (75. Novák)
Němeček – Kodad, Vyleta, Hruštinec, Čisár (90. Schettl), Kokeš, Kotrba (68. Frána), Šilhan (77. Kormunda), Kučera (90. Ondrášek), Weber, Vobecký

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články