V pátek začíná Slavia International Cup 2017 | SK Slavia Praha
Více

V pátek začíná Slavia International Cup 2017

PRAHA - Ve dnech 21. – 23. 4. 2017 se v Praze koná mládežnický fotbalový turnaj Slavia International Cup. Jedná se o druhý ročník této mimořádné mezinárodní sportovní akce, která se poprvé uskutečnila vloni v březnu.
Záštitu nad Slavia International Cup 2017 přijal Prezident ČR pan Miloš Zeman. Dále mají záštitu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a předseda Fotbalové asociace ČR. Turnaj podpořil Magistrát hlavního města Prahy a Městská část Praha 10. Pořadatelem turnaje je SK Slavia Praha, která disponuje nejmodernějším fotbalovým stadionem v ČR. Právě v zázemí Eden Arény a na přilehlých hřištích se turnaj koná a přímo na hlavním stadionu se odehraje i finálové utkání tohoto turnaje.

Oficiální zahájení Slavia International Cupu se uskuteční v pátek 21. 4. 2017 od 9.00 hodin v Eden Aréně.

Turnaj se hraje v kategorii U15, účastní se jej hráči narození 1. 1. 2002 a mladší. V Praze máme možnost přivítat mladé talentované fotbalisty z významných českých, čínských a evropských klubů, kteří se už za několik let mohou stát hvězdami nejprestižnějších světových týmů. Účastní se celkem 12 týmů. Vůbec poprvé se v ČR představí reprezentanti čínského národního týmu. Z Číny přicestovali také týmy Beijing Ģuoan, Shanghai Greenland Shenhua a Jiangsu Suning F.C. Z elitních světových lig se turnaje účastní španělská Málaga CF, anglický West Ham United a chorvatský Hajduk Split. Z evropských klubů jsou to dále rakouský SKN St. Pölten a MŠK Žilina. ČR na turnaji reprezentují vedle domácího týmu SK Slavia Praha také reprezentační tým ČR a AC Sparta Praha.

Týmy jsou rozděleny do dvou skupin po šesti. V pátek odehrají 2 zápasy a v sobotu 3 zápasy. V neděli každý tým odehraje 2 zápasy o umístění systémem, kdy nakonec vítězové dohrávají spolu o konečné umístění. V základních skupinách se bude hrát 2x20 minut, zápasy o umístění se odehrají 2x25 minut. V pátek začnou zápasy od 14:00 a potrvají do 18:30 hodin, v sobotu se zápasy konají od 9:00 do 11:00 a od 14:30 do 18:30 hodin. Finále se uskuteční v Eden Aréně v neděli od 17:00 do18:00 hodin, následně v 18:30 proběhne slavnostní zakončení a vyhlášení vítězů.
Slavia International Cup 2016

První ročník turnaje Slavia International Cup se konal ve dnech 29. – 30. března 2016. Účastnili se ho hráči v kategoriích U11 a U12. Všechny jeho účastníky osobně na Pražském hradě pozdravili Prezident ČR pan Miloš Zeman který měl také nad turnajem záštitu, a prezident ČLR pan Xi Jinping, který byl v té době na státní návštěvě ČR. Zahájení Slavia International Cup 2016 se účastnili významní hosté mezi nimiž nechyběla ministryně školství Kateřina Valachová, čínský ministr sportu a předseda čínského olympijského výboru Liu Peng, předseda čínské superligy Ma Cheng Quan či primátor Pekingu Wang Anshun. 

Turnaje se zúčastnilo celkem osm týmů a vůbec poprvé v historii se mládežnického turnaje v České republice zúčastnily týmy z Číny včetně jejich vedení - Beijing Guoan a Shanghai Youth. Dále se představily domácí SK Slavia Praha, Juventus Turín, výběr hráčů České republiky, Hajduk Split, MŠK Žilina a AC Sparta Praha. Vítězem turnaje v kategorii U11 se stal Hajduk Split, v kategorii U12 pak Juventus Turín.

První ročník byl hodnocen velmi pozitivně všemi účastníky jako velmi dobře obsazený i organizovaný a týmy uvítaly, že mohly změřit síly s těmi, které při jiných přiležitostech běžně nepotkávají. Patronem turnaje byl Pavel Nedvěd, držitel „Zlatého míče“ pro nejlepšího hráče Evropy z roku 2003, který ocenil akci právě proto, že mladí hráči na turnaji takového formátu získávají jedinečné zkušenosti.


Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články