V úterý od 18:30 v Edenu semifinále MOL Cupu! | SK Slavia Praha
Více

V úterý od 18:30 v Edenu semifinále MOL Cupu!

PRAHA – V úterý v 18:30 čeká Slavii v Edenu semifinále domácího MOL Cupu! Svěřenci trenéra Šilhavého přivítají Zlín.
„Hrajeme o trofej, bude to mít náboj navíc. Je to hodně blízko i daleko zároveň, je to velká motivace,“ má jasno asistent trenéra Jiří Chytrý.

Ve Zlíně v minulosti Jiří Chytrý působil, speciální je pro něj utkání ale z hlediska toho, že finále je nadosah. „Prošel jsem více klubu, takže těch bývalých mám několik. Zlín je ale určitě jeden z klubů, které mě uvedly do velkého fotbalu. Trenérsky jsem se tam profiloval. Určitě je to klub, na který se těší. Ale mimořádný zápas je to pro nás z hlediska toho, že se jedná o semifinále,“ hlásí před zápasem asistent trenéra.

Na podzim byl Zlín excelentní, na jaře se mu poprvé podařilo vyhrát až teď o víkendu proti Bohemians. „Můj názor je, že ve Zlíně odvádějí skvělou práci, hrají vysoko a hrají o poháry. Myslím, že by si tam toho měli vážit. Realizační tým v čele s trenérem odvádí skvělou práci. Jaro je vždy z jejich pohledu trošičku nad plán,“ myslí si Chytrý.

Sešívaní odehrají během osmi dnů už třetí zápas. Může to být překážkou? „Právě naopak, bavíme se o tom i s klukama. Chceme takhle hrát a děláme maximum, abychom tak hráli. Pracujeme, jak budeme muset pracovat, kdybychom v létě hráli evropské soutěže. Vnímáme to jako příležitost se na léto připravit. Najet na ten režim, zvyknout si, rotovat hráče. Za nás trenéry je to dobře a každý hráč raději hraje, než trénuje. Únava tam někdy je, ale ne taková, abychom si s ní nedovedli poradit,“ zakončil trenér Chytrý.

Na marodce pro semifinále poháru zůstávají Dušan Švento a Mick van Buren, naopak Jiří Bílek i Marko Alvir budou k zápasu připraveni.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články