V sobotu v 18:45 přivítáme v Edenu Duklu | SK Slavia Praha
Více

V sobotu v 18:45 přivítáme v Edenu Duklu

PRAHA – Poslední letošní utkání v Edenu čeká v sobotu slávisty. V 18:45 přivítají svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého na svém hřišti Duklu.
„Čeká nás v krátkém čase druhé malé pražské derby. Tentokrát s Duklou, která se bude chtít v Edenu předvést,“ začal svůj předzápasový komentář trenér Jaroslav Šilhavý.

„Dukla hraje kombinační fotbal a má ve svém kádru řadu zkušených hráčů. V zimě je navíc ještě posílil Holenda. Ale my prostě jdeme za titulem a jiný výsledek než výhra nás nesmí zajímat,“ pokračuje trenér. „Věříme, že to zvládneme, byť to nebude jednoduché, nicméně jsme připraveni uspět,“ dodává.

Do konce sezony zbývají tři ligová utkání. „Prvořadý je v tuto chvíli výsledek, v sobotu potřebujeme tři body za každou cenu i s vědomím toho, že Dukla má kvalitní tým,“ burcuje kouč Slavie, který už může počítat s Mickem van Burenem. „Na marodce zůstávají Dušan Švento a nově Marko Alvir, který si přivodil lehké svalové zranění,“ vysvětlil trenér.

Těžkého soupeře očekává v Edenu i Josef Hušbauer. „Dukla bude hrát kombinačně. Hodně si věří na míči, a to i na své polovině. To je příležitost pro to, abychom je napadali a měli zisky, díky kterým budeme moci chodit do brejků. Na druhou stranu si musíme dát pozor na to, aby nás soupeř nepřekonal a naopak do brejků nechodil on,“ komentuje Josef Hušbauer.

Slavia bude proti Dukle hájit první příčku v tabulce a dvoubodový náskok. „Když vyhrajeme 1:0 klidně i v 90. minutě, tak budeme mít tři body. To je teď nejdůležitější. Budeme chtít hrát atraktivní fotbal, ale pokud by to nešlo, tak to musíme zvládnout silou,“ má jasno slávistický záložník.

Josef Hušbauer má se zápasy o titul zkušenosti. „Bylo znát při zápase s Jabloncem, že byla v kabině větší nervozita z toho, že jsme první a že se od nás hodně očekává. Pak jsme se ale semkli a určitě nám pomohlo, že Plzeň ztratila, když jsme vyhráli na Bohemce. Teď cítím, že to není stejné jako proti Jablonci, naopak si více věříme a půjdeme si za tím,“ věří člen širšího kádru reprezentace.

Může tedy utkání s Jabloncem zafungovat jako dobrá zkušenost? „Přesně tak. Byl to pro hodně kluků velký zápas, hodně lidí už nás pasovalo na mistra, i když já jsem věděl, že zbývá ještě pět zápasů. Bereme to jako dobrou zkušenost a třeba nám to může paradoxně i pomoci,“ zakončil aktuálně nejlepší nahrávač Slavie. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články