Budeme se prát do posledního kola, slibuje trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Budeme se prát do posledního kola, slibuje trenér Šilhavý

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia nevyužila zaváhání Plzně a před svým pronásledovatelem má tak stále dvoubodový náskok. „Nemůžu zapírat, že jsem zklamaný,“ načal pozápasové hodnocení trenér Jaroslav Šilhavý. „Všichni jsme zklamaní, hráči se nadřeli jako koně a kýžené vítězství se nedostavilo. Poslední krok se ukázal jako ten nejtěžší,“ mrzelo ho remízové klopýtnutí.
„Měli jsme dostatek šancí, abychom mohli vedení potvrdit, bohužel se to nestalo a vlastními chybami jsme se připravili o lepší výsledek. Nemůžu říct, že to kluci neodmakali. Nevím, jestli měla Dukla nějakou jinou šanci než ty, které jsme jim nabídli my,“ dodal.

Remíza mrzí o to víc, že Slavia mohla navýšit náskok v čele tabulky. „Nevyužili jsme šanci, kterou nám nabídla Plzeň. Je vidět, že to jsou těžké zápasy. I Plzeň ztratila, konec soutěže bude zajímavý, máme náskok dvou bodů, čekají nás dvě kola a my se o to popereme. Půjdeme za tím,“ slibuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní zápas ztratili vlastními chybami. „Sledujeme na hráčích, že když je tlak, tak nás z nervozity pramenící chyby připravují o lepší výsledky. Do hlavy jim nevidím, ale když vidím, co udělají za chybu, za nepřesnost – je to o hlavě. Ne všechno lze svádět na hlavu, lepší organizace, lepší komunikaci by některým situacím předešla. Tlak je veliký, hlavně na domácím hřišti, kde je výsledek očekávaný. Nervozita je tu větší,“ zdůraznil.

Před první brankou zaváhal Michal Frydrych. „Sedí v kabině s hlavou v dlaních a není mu do řeči. Je to bojovník, charakter, každý chybu udělá. On to ví moc dobře, aniž bych ho musel plísnit,“ prozradil trenér.

Na chyby hráčů směřovaly i časté dotazy novinářů. „Nebudu srážet hráče, že neumí kopat, není to na místě. Roli hraje psychika, tlak je větší, a Tonda Barák hrál třeba loni ještě druhou ligu. Kde měl nasbírat zkušenosti? Na Michaela Ngadeua dopadá africké šampionát, docházejí mu síly. Před týdnem na Bohemce mi nepřišlo, že bychom byli špatní. Klonil bych se spíš k psychice,“ zdůraznil Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní byli už ke konci zápasu unavení. „Bylo to dílem zápasu, moc jsme chtěli. Naběhali jsme toho víc, než bylo potřeba. Nervozitou jsme kazili přihrávky, byli bez míče a stálo nás to spoustu sil. Velice špatně jsme zápas dohráli, obránci dávali dlouhé nákopy a zůstali na půlce, nedobíhali jsme míče, nesbírali jsme je, to byla chyba,“ poukázal na nedostatky ve hře trenér.

Do hry šel v průběhu zápasu také Milan Škoda. „Nebyl po Bohemce úplně fit, měl menší zdravotní problémy, takže nemohl hrát od začátku. Čekali jsme na vývoj zápasu, jestli naskočí. Zvažoval jsem i defenzivnějšího hráče, ale pak jsme dostali gól na 2:2 a musel do hry. Zdravotně to odehrál bez problému a na Boleslav už bude k dispozici,“ potěšilo trenéra.

Nejasný je ale stav obránce Jana Bořila. „Odešel s berlemi, tak uvidíme,“ doplnil.

Ve hře je posledních šest bodů. „Máme ještě dva zápasy a dva body k dobru. Zažil jsem už ledacos, hráčům připomenu, že se budeme prát do posledního kola. Nepřestaneme trénovat, ale složka psychologie bude mít velké zastoupení,“ objasnil, co sešívané v následujících dvou týdnech čeká.

Slavia navíc odehrála poslední utkání v Edenu, závěrečný domácí zápas odehraje na Strahově. „Je to realita. Nebudeme to vnímat, fanoušci stejně přijedou a poženou nás, ať to bude kdekoliv. Neovlivní nás to, abychom podali špatný výkon,“ slibuje trenér.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články