Šli jsme za vítězstvím cílevědomě, říká Patrik Gedeon | SK Slavia Praha
Více

Šli jsme za vítězstvím cílevědomě, říká Patrik Gedeon

Podle představ vycházel slávistům zápas se Starým Městem necelou hodinu, pak však vyrovnal Činčala a nad našimi fotbalisty visela hrozba dalšího neúspěchu. „Udělali jsme jednu chybu. Soupeř ji potrestal,“ poznamenal Radek Bejbl, který otevřel střelecký účet střetnutí. „Trochu jsme zaspali při standardce, konkrétně já,“ kál se Tomáš Došek...
Podle představ vycházel slávistům zápas se Starým Městem necelou hodinu, pak však vyrovnal Činčala a nad našimi fotbalisty visela hrozba dalšího neúspěchu. „Udělali jsme jednu chybu. Synot ji potrestal,“ poznamenal Radek Bejbl, který otevřel střelecký účet střetnutí. „Trochu jsme zaspali při standardce, konkrétně já,“ kál se Tomáš Došek.

Vítězství nad soupeřem, který na Strahově předtím neprohrál, nakonec zajistili útočníci. Vedení nám vrátil Pavel Kuka. „Moc dobře vím, že to byla moje první ligová branka v téhle sezóně,“ usmíval se zkušený fotbalista, jenž překonal Drobisze po dlouhém centru Martina Müllera. Na 3:1 upravil Tomáš Došek a prolomil tak smůlu, která ho provázela. „Ale rozhodl gól na 2:1,“ zůstal skromný.

Červenobílí znovu promarnili několik příležitostí. „Začínáme být proslulí tím, že neproměňujeme šance, pět minut před vyrovnáním měl před sebou Karel Piták jenom brankáře a nedal. Nakonec jsme to zlomili, šli jsme za body cílevědomě,“ oddechl si Patrik Gedeon. „Gólem zavánělo hodně situací,“ dodal Bejbl.

Slavia uspěla po dvou utkáních. Předtím podlehla na Letné a v poháru v Teplicích. „Jsem za to moc rád. Musíme hrát dál, sbírat co nejvíc bodů a pokusit se dohonit Spartu. Teď nás čeká těžký zápas v Liberci, ale jedeme tam s tím, že chceme vyhrát,“ říká Bejbl, jeden z nejlepších v pondělním duelu.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články