U13: Ondrášovka Cup a Memoriál Fr. Lhotáka ovládla Slavia! | SK Slavia Praha
Více

U13: Ondrášovka Cup a Memoriál Fr. Lhotáka ovládla Slavia!

HRADEC KRÁLOVÉ/MALEŠOV - O prodlouženém víkendu si mládežnický tým zahrál na dvou prestižních turnajích v silném obsazení. V sobotu a v neděli se hrál velice sledovaný turnaj Ondrášovka Cup, v pondělí pak 19. ročník Memoriálu Františka Lhotáka v Malešově. Z obou turnajů bere Slavia zlato!

Ondrášovka CUP

Turnaje se zúčastnilo 24 týmů z Česka a Slovenska. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po dvanácti týmech.

S výkony v základní skupině trenér Ondřej Jura příliš spokojený nebyl: „Úvodní kola nás nezastihla v dobrém rozpoložení. Přesto, že jsme v prvních zápasech měli obrovskou herní převahu, nedokázali jsme proměňovat gólové šance, což nás psychicky sráželo dolů. Po prvních pěti kolech jsme měli na svém kontě pouhých 7 bodů a hráči vůbec nebyli v dobrém rozpoložení. Snažili jsme se něco změnit a v sestavě zkoušeli nové věci, což se nám vyplatilo až ke konci prvního hracího dne, kdy jsme našli správnou chemii ve složený týmu a nastartovali jsme se ke kvalitním výkonům,“ řekl trenér k výkonům svých svěřenců.

Základní skupina:
SK Slavia Praha - SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:1
SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava 3:0 (Beneš, Trédl, Križan)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 0:0
SK Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 0:1
SK Slavia Praha - FK Pardubice 1:0 (Beran)
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 2:0 (Novák, Trédl)
SK Slavia Praha - FC Písek 1:1 (Novák)
SK Slavia Praha - FC Vítkovice 2:0 (Beneš, Križan)
SK Slavia Praha - 1. SK Prostějov 3:0 (3x Mazánek)
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha 2:0 (2x Mazánek, Tischler)
SK Slavia Praha - FC Hlučín 2:0 (Měkota, Križan)

Předvedená hra v nadstavbové části už udělala trenérovi větší radost: „V nadstavbové skupině jsme prohráli pouze v derby se Spartou, přestože jsme měli v utkání velkou převahu, ovšem na konci jsme smolně inkasovali z pokutového kopu. Poté jsme již v každém zápase dominovali, a hlavně se nám začalo střelecky dařit. Šance, které jsme první den nebyli schopni proměnit, jsme řešili s přehledem a vysokou kvalitou. Nejkvalitnější utkání jsme sehráli s týmem Teplic, který přijel na turnaj s velice kvalitním kádrem. Zápas měl obrovské tempo, hrálo se s velkým počtem příležitostí na obou stranách, nakonec jsme však branku za 15 minut hry neviděli. Protože jsme nadstavbovou skupinu dokázali vyhrát, čekal nás v semifinále 4. tým zlaté skupiny Bohemians,“ pochválil tým za výkony Ondřej Jura.

Nadstavbová skupina:
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 0:1
SK Slavia Praha - MFK Frýdek Místek 3:1 (Beran, Beneš, Mazánek)
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava 2:1 (Beran, Novák)
SK Slavia Praha - FK Teplice 0:0
SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov 3:0 (Mazánek, Tischler, Križan)
SK Slavia Praha - RMSK Cidlina Nový Bydžov 1:0 (Mazánek)

V semifinálovém utkání sešívaní žáci jednoznačně dominovali a po výhře 3:0 slavili postup do semifinále. Ve finále si zopakovali derby se Spartou. Obrana soupeře hned v úvodu udělala velkou chybu, kterou Slavia dokázala potrestat, a šla brzy do vedení. Triumf v turnaji pak sešívaní potvrdili druhým gólem po rychlém protiútoku. Slavia ve finále porazila Spartu 2:0 a stala se vítězem Ondrášovka CUPu v kategorii U13!

Semifinále:
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (2x Beran, Mazánek)

Finále:
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:0 (Beneš, Beran)

I přes nepovedený úvod turnaje mohl být nakonec trenér s výkony svých svěřenců spokojen: „Turnaj byl výborně zorganizovaný, bohužel noční déšť ze soboty na neděli poznamenal kvalitu hrací plochy, s čímž se všechny týmy dokázali vyrovnat. Celý turnaj byl velice náročný, hráči si sáhli až na samé dno svých sil. I když to s námi první den nevypadalo vůbec nadějně, prokázali jsme charakter a v nejtěžších zápasech jsme se prezentovali velmi kvalitními výkony. Nadstandardní výkony podali oba brankáři a střelecky se velmi dařilo Patriku Mazánkovi, který vstřelil 9 branek, což bylo nejvíce ze všech hráčů na turnaji. Nejkrásnější branku turnaje vstřelil David Novák, když rozhodl zápas s Ostravou nechytatelnou pumelicí z dvaceti metrů ze vzduchu z prvního doteku přímo do šibenice. Závěrem bych rád pochválil všechny své hráče za kvalitní výkony podpořené velkou chutí do hry a pozitivním naladěním zejména druhý hrací den.“ zhodnotil celý turnaj Ondřej Jura.

Podívejte se na videa z turnaje:





Memoriál Františka Lhotáka – Malešov

Ve sváteční pondělí pak čekal Slavii turnaj v Malešově: „Jelikož v nominaci bylo 6 hráčů, kteří odehráli Ondrášovku, byla velice znát únava, s kterou jsme se od úvodních zápasů potýkali,“ popsal náročný program Ondřej Jura.

Základní skupina:
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 3:1 (Novák, Beran, Tischler)
SK Slavia Praha - ILLES Akademia Szombathely (HUN) 0:1
SK Slavia Praha - FK Čáslav 4:1 (Beran, Sládek, Tischler, Matoušek)
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (2x Novák)

Ve čtvrtfinále Slavia narazila na Spartu: „To by nebyl turnaj, kdy bychom se v důležitém utkání neutkali se Spartou,“ vtipkoval trenér Ondřej Jura. Dramatické utkání nakonec rozhodly až pokutové kopy, v nich dominovali sešívaní a slavili postup přes odvěkého rivala!

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:1pp (Novák)

V semifinále si Slavia jednoznačně poradila s domácím týmem a ve finále ji čekalo utkání se Slovanem Bratislava, ten už porazila v základní skupině.

Semifinále:
SK Slavia Praha - SK Malešov & FK Kolín 5:0 (2x Novák, 2x Pandula, Jinoch)
„Prokázalo se jak těžké je porazit stejného soupeře na turnaji dvakrát,“ řekl Ondřej Jura. Finále bylo utkání obran, diváci branku neviděli, o vítězi rozhodly pokutové kopy. Ty opět zvládla Slavia!

Finále:
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava 1:0pp

Slávistickému týmu U13 se povedl nevídaný kousek, během dvou dnů vyhrál dva turnaje! „Na druhý květnový víkend tak budeme ještě dlouho vzpomínat,“ glosoval trenér Ondřej Jura.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články