Hráči na hostování: První ligový gól Libora Holíka | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: První ligový gól Libora Holíka

PRAHA/KARVINÁ - Premiérový ligový gól vstřelil o uplynulém víkendu Libor Holík, navíc do sítě Sparty. Do základní sestavy Ústí nad Labem se probojoval Patrik Gilián.

ePojisteni.cz liga

Libor Holík (Karviná) - Na poslední ligové kolo jistě nezapomene čerstvě devatenáctiletý obránce. Do hry přišel v 64. minuty, v 83. minutě pak vstřelil svůj první ligový gól v kariéře.

O své první ligové trefě se rozpovídal pro náš web: „Kluci rozehráli výbornou akci a já byl až na konci, kdy mi Marek Janečka posílal přihrávku pod sebe na malé vápno, já už to jen uklidil pod brankáře Bičíka. Samozřejmě jsem strašně rád, protože to byl můj první gól, ještě k tomu proti Spartě! Navíc jsem tak oslavil narozeniny, které jsem měl v den zápasu. Na oslavy jsem neměl čas, protože jsem šel hned druhý den pomoci dorostu, který se zachraňuje v soutěži,“ popsal Libor Holík premiérovou ligovou trefu.

„V té euforii jsem utíkal za Markem Janečkou poděkovat za přihrávku a radovat se s klukama. Nejkrásnější pocit je dát gól Spartě, který je obere o body,“ řekl mládežnický reprezentant.

Tomáš Souček (Liberec) - Minulé kolo mělo na svém programu severočeské derby mezi Libercem a Jabloncem. Tomáš Souček v něm odehrál celé utkání a viděl žlutou kartu. Zápas skončil 1:1.

Jan Mikula (Liberec) - Jako již tradičně v jarní části, i tentokrát nastoupil na pravém kraji obrany od první minuty, odehrál celý zápas.

Josef Bazal (Příbram) - Na křídle odehrál v dresu Příbrami proti Brnu 79 minut. Jeho tým prohrál 2:3.

Zdeněk Linhart (Příbram) - V útoku odehrál celé utkání.

Jan Kuchta (Bohemians 1905) - Přišel do hry v 54. minutě za nepříznivého stavu 0:1. Během jeho působení na hřišti již branka nepadla, Bohemians 1905 tak prohráli v Teplicích 1:0.

Fotbalová národní liga

Patrik Gilián (Ústí nad Labem) – Ve vloženém středečním zápase nastoupil v základní sestavě, ve Varnsdorfu však Ústí prohrálo 1:3. O víkendu pak proti jistě postupující Sigmě Olomouc nastoupil na pravém kraji obrany, kde také odehrál celé utkání. Navíc si připsal asistenci na druhý gól. Ústí nad Labem remizovalo 2:2.

Oskar Fotr (Varnsdorf) – V domácím duelu dvou severočeských týmů porazil ve vloženém kole Varnsdorf Ústí nad Labem 3:1, Oskar naskočil do utkání v 84. minutě. V sobotním zápase v Opavě odehrál za hosty první poločas, jeho tým prohrál 2:4.

Tomáš Valenta (Sokolov) – Do zápasu v Ostravě přišel do zápasu v 54. minutě, v souboji dvou Baníků byl úspěšnější ten ostravský, vyhrál 3:0.

Česká fotbalová liga

Lukáš Batka (Štěchovice) – Ve středečním vloženém kole se ještě proti Vyšehradu gólově neprosadil, o víkendu ale už vstřelil dvě branky do sítě Dobrovice.

Miroslav Routek (Dobrovice) – V utkání s Královým Dvorem (2:3 po pokutových kopech) a následně také v zápase se Štěchovicemi odehrál pokaždé plných 90 minut.

Jan Peterka (Táborsko B)
– Zápas s Domažlicemi se rezervě Táborska výsledkově nepovedl, prohrála vysoko 0:4. Jan Peterka odehrál celý zápas.

Moravskoslezská fotbalová liga


Emmanuel Antwi (Olomouc B) – Na hřišti Líšně pobyl na hřišti celých 90 minut, rezerva Olomouce prohrála 0:2.

Nenastoupili: Martin Berkovec, Josef Řehák, Daniel Souček, Václav Pardubský, Lukáš Veselý

Slávisty, kteří hostují v první lize, čekají v sobotu záchranářské boje. Proti sobě se postaví Jan Kuchta s týmem Bohemians 1905 na jedné straně a Libor Holík s Karvinou na straně druhé. Příbram pak čeká zápas o naději v Jihlavě.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články